Pagina's

zaterdag 3 juni 2017

Eindelijk weer eens een blogje.

Zeg dat wel, het is een maand geleden dat ik iets schreef, de oorzaak was een laptop die niet meer deed wat ik wilde. het is bijna opgelost maar nog niet helemaal. 
Maar goed, ik ben natuurlijk voor het eerst van mijn leven op Texel geweest. door mijn werk kon ik nooit omdat er altijd iets was waardoor ik geen vrij kon krijgen. Dus gelijk vorig jaar juni ingeschreven, zoals ik zeg de eerste keer en helaas ook de laatste keer. Want Ineke Vaillant stopt met Texel en is op zoek naar een nieuwe lokatie. Het was een spannende rit want ik had al een hele tijd niet zo'n eind in mijn uppie gereden. Daarbij kwam ook nog eens dat het een drukke week ging worden op het eiland. Eindelijk aangekomen in Den Helder stond ik nog eens 2 uur in de file voordat ik de boot op kon. Ook het fenomeen boot was voor mij nieuw, maar ik heb het toch weer mooi gered, altijd goed voor je zelfvertrouwen.
We hadden afgesproken om twee dagen eerder te gaan om ook nog wat van het eiland te bekijken. En vooral de zondag was het erg mooi weer, wel veel wind maar achter glas smaakte het broodje erg lekken en natuurlijk een prachtig uitzicht. Zondagmiddag druppelden er nog een paar dames binnen,  en besloten om samen in het hotel te eten.
En dit was het hele ploegje waar we een hele gezellige week me hebben doorgebracht.
We werden welkom geheten met een kopje koffie met wat lekkers, en nadat iedereen zich had voorgesteld, heel veel kenden elkaar natuurlijk al, liet Ineke de werkstukken zien waar we uit konden kiezen. Eigenlijk hadden we al laten weten wat wilden maken, na aanleiding van de mail die we kregen, maar alle voorbeelden passeerden de revu.

En al snel na de uitleg kwam alles op tafel, de midweek was begonnen en de stoom kwam nu al uit onze oren. 
Het weer was de rest van de week niet zo zonnig dus iedereen bleef zo'n beetje in het hotel. Af en toe ontsnapten er een paar om naar den Burg te gaan om kort te winkelen. Want lapjes en wol winkels hebben ons een sterke aantrekkingskracht.
Ook schijnt het een traditie te zijn om iets leuks aan elkaar te geven, maar hoeveel speldenkussens en naaldenmapjes kun je hebben. Als Breukelse bijtjes hadden we besloten om te zorgen voor iets eetbaars en hadden voor iedereen twee Domtorentjes ( eigenlijk hele grote bonbons met de domtoren in de chocolade gedrukt). En een van de andere dames had donderdagmiddag bitterballen geregeld.
 Ik koos voor de storm at sea en wilde die ook met lapjes maken uit mijn kast, hierbij gebruikte ik ook de mallen van Marti Michell. Het patroon is origineel maar door het stofgebruik totaal anders.
 Want dit is het patroon wat de meeste quilters wel herkennen. Deze is van Janny en ook zij gebruikte lapjes uit haar eigen kast.Het wordt weer een sprei en is nu met de rand bezig, heel mooi. Er komt wel weer een foto als ze af zijn.
Maar ook Bertine had andere plannen, weer hetzelfde patroon maar totaal anders uitgevoerd.
Er kon een kar met tulpen gemaakt worden, en de ander koos voor een vaas, beide heel veel werk maar erg leuk.
Ook kon er een handige tas gemaakt worden om de materialen in op te bergen.

En er was er een die de tas hoger gemaakt heeft zodat er wat meer in kon.


Ook konden er mini quiltjes gemaakt worden, altijd leuk om tussendoor te maken. Alhoewel het toch wel bewerkelijk is.
En Nel van de Breukelse Bee had gevraagd of ze aan haar quilt mocht werken, zij maakt een bedsprei voor haar dochter. En die is gek op volkswagens, Het moeten er 30 worden.

S'avonds hadden we nog een show en tel en een gezellig avond met een bingo.
En ook werd er tussendoor als we Ineke de deur uit konden krijgen, koortsachtig  aan een cadeau quilt voor haar gewerkt. Ter afscheid hadden we een tekstje gemaakt op een lapje stof en deze werden tot een afscheidsquiltje gemaakt. Ineke was er superblij mee.
Achter onder de lamp hangen de blokjes die we voor stichting Verdanda hebben gemaakt .
 
 
 En zo kwam er een einde aan een gezellige en vreedzame week, ik was de laatste op de boot en kon nog net achter de deur.
Natuurlijk had ik nog veel meer kunnen schrijven maar dat neemt zoveel tijd.

Verder zijn deze maand weer vele gezellige Bee's geweest en iedereen heeft de gang er weer lekker in.

Gisteren was ik met Lenie en Janny naar een lezing van Aurifil, toch weer wat bijgeleerd en een gezellige morgen gehad. We hebben geluncht in het Frans Hals museum  wat vlak naast de Sampler ligt.

Rest mij iedereen weer een mooie zonnige week toe te wensen en een fijne Pinksteren.
Groetjes van Ria ;0))
 

10 opmerkingen:

 1. Je hebt echt een heel verslag geschreven, leuk hoor. Het ziet er gezellig uit. En ik heb je werk natuurlijk al in het echt gezien, dat is altijd mooier.
  Die tassen vind ik echt prachtig.
  Ik wens je een creatief pinksterweekend Ria.
  Liefs Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja Ria het was een super gezellige midweek met prachtige werkstukken. Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke week Ria, je bent er toch maar lekker uit geweest!
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je zo hebt genoten!
  Hopelijk treffen we elkaar ooit op een andere locatie, voor weer zo'n leuke midweek!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat je er toch nog een keer heen kon! Het ziet eruit als een zeer geslaagd weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat was genieten voor jou en alle andere dames. Wat heerlijk om dat een keer mee te mogen maken Ria! En jullie hebben allemaal ontzettend je best gedaan. Leuk, al die verschillende projecten en mogelijkheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Ria, ben jij gestopt met je blog?
  Gehackt? Erg jammer!!!!

  Dan verwijder ik de link op mijn blog.
  mocht je een nieuw blog hebben, geef het dan even door, okay? Zet ik dat er weer tussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. The above article is nice and interesting, thank you willing to share! Greetings success of admin Jasa Fotocopy di Rawamangun wish you deign to visit my website, thank you :)

  BeantwoordenVerwijderen