dinsdag 20 september 2011

Dinsdag bee

Eens even kijken of het tweede berichtje ook gaat lukken, gisteravond heb ik google- chrome geïnstaleerd en ik moet zeggen het is een stuk sneller maar alles ziet er ook anders uit, zal wel wennen zijn.
Vorige week dinsdag hadden we weer bee en we waren op één na compleet. Lenie had het voorrecht om op de tentoonstelling van het gilde bij Laura's Quiltatelier te helpen in de stand.
Het was een heerlijk dagje en iedereen heeft heel hard gewerkt.
Zelf had ik een project uit 2006 uit de kast gevist, de workshop werd gegeven door Betteke Boele in De Sampler in Haarlem, en heet ALLES UIT DE KAST. De bedoeling hiervan was om resten op te maken. Maar als je denkt dat je kast leeg raakt, nou vergeet dat maar. Tot mijn grote vreugde had ik al heel wat blokken klaar en zelfs alles was al gesneden  en ook de beschrijving zat er bij, dus ik kon zo verder. Inmiddels zijn de blokken klaar en moeten er nog kleuren op de hoeken komen en dan kan ik alles aan elkaar gaan zetten, quilt as you go, dus dat is nog een klusje.
Annelies had een aantal jaren geleden een pakket gekocht en ook al gesneden en gedeeltelijk gestikt, maar alles lag uiteindelijk toch een beetje door elkaar. De quilt wordt van licht naar donker , dus een heel gepuzzel om alles goed aan elkaar te krijgen, maar het begin is er alles zit al twee aan twee aan elkaar. Gaat lukken Annelies.
Ook Clara schiet aardig op met haar werkstuk van een Jelly Roll, waar zij op de midweek op Tessel mee is begonnen.
En Nel is al met haar tweede Pie and Tart quilt bezig, ook deze gaat naar een achterkleinkind en is gemaakt van leuke kinder plaatjesstoffen.
En Janny was druk met haar huisjes quilt van allemaal Blauwdruk stofjes uit verschillende landen, en ook deze stapel gaat snel, nu nog een leuk geheel ervan maken.


En dan de X-Blok quilt van Mar, ze heeft het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt , zoals meestal, het is de kleinste mal dus priegelig. Maar zoals haar eerste X-Blok van haar hand is dit ook weer een tentoonstelling 's werkstuk, haar vorige hing op de vorige gilde-tentoonstelling en is ook mee geweest naar Canada en er is een kaart van gemaakt en is bij het gilde te koop. Petje af Mar.

En aan de kleuren te zien zijn ook deze stukken van haar hand, het middelste stofje , ook verlopend van kleur is gekocht in Leiden, en een aantal van ons hebben het ook aangeschaft.


Zo te zien aan het voorbeeld is het aardig gelukt en het valt me op dat de foto's erg mooi uitkomen, er is nog wel wat uit te zoeken in het systeem, maar ik be al blij dat ik mijn verhaal weer kwijt kant en ook weer leuke mailtjes krijg. We hebben een heerlijke hobby en nu hoort het bloggen er ook een beetje bij.
Weblog zit weer met problemen en misschien ga ik ze wel vaarwel zeggen, maar eerst kijken of ik mijn oude berichten ooit nog terug krijg.
                                             
                                          Tot het volgende bericht, groeten van Ria.
                                                                    7 opmerkingen:

 1. Je bent gelukkig weer on-line! kan ik je weer volgen, heb je gemist! Nu ik vind dat jullie allemaal lekker bezig zijn, wat een leuke projecten en een ufo tot affo maken is helemaal het beste wat je kunt doen om de kasten leger te maken! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke projecten laat je zien. En kasten leger maken? Hoe doe je dat. Of ik nog terug ga naar weblog weet ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé fijn weer een stukje van je te lezen, groetjes, Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het plaatsen is gelukt hoor: ik kan het prima lezen. En wat een mooie quilts laat je ons weer zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is helemaal gelukt hoor Ria! En wat laat je weer een mooi werk zien. Die x-blok quilt, wat een pracht en wat een werk! Maar waar jij mee bezig bent, is ook enig. Wat goed dat je die blokken weer tevoorschijn hebt gehaald. Lekker afmaken hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja, fijn dat we weer bij elkaar kunnen lezen hè?
  Erg leuke projecten van jullie!

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Ria, je bent weer online !
  Ik ben benieuwd of ik nu kan reageren, want een paar dagen geleden lukte het niet.
  Ik wacht nog even web-log af, omdat het nogal een gedoe is om alles weer uit te zoeken. Daar heb ik nu geen tijd voor.

  Groetjes, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen