zondag 25 september 2011

Schat gevonden

Maar niet op zolder, de afgelopen weken ben ik begonnen met het opruimen van allerlei mandjes en zakjes. En wat kom je dan veel tegen, alles gaat netjes op stapeltjes en dan zie je ook dat je smaak veranderd in de aanschaf van van stofjes. Zo ook deze week eerst kwam ik een project tegen waaraan ik begonnen was maar waar ik toch geen brood inzag om af te maken. De bruikbare delen heb ik bewaard maar waar ik niets mee kon heb ik naar de vuilnisbak verwezen.
En weer een stapel stofjes die een andere bestemming gaan krijgen, wat verder in het mandje doemde een Celtic project op, dat mag blijven en is in een tasje met afmaken verdwenen.
En dan kom je op de bodem van het mandje  19 prachtige lapjes tegen in heldere kleurtjes, hoe kon ik die nou vergeten zijn.

Meestal weet ik nog wel waar en wanneer ik ze gekocht had, maar de herinnering hiervan is me echt ontsnapt. Maar nu heb ik wel hele mooie lapjes om de sterren quilt van Ula Lenz te maken.
Verder heb ik deze week alle blokken voor Alles uit de Kast afgemaakt en deze liggen nu te wachten om aan elkaar gezet te worden. Het is nog even puzzelen om de blokken aan de achterkant  ook één richting op te leggen.

Afgelopen vrijdag zijn we bij Laura en Henk geweest om de laatste dingen te bespreken in verband met de reis naar Houston, die toch echt binnenkort staat te gebeuren. Het was een reuze gezellige avond en gezien de verhalen gaat het een mooie reis worden.


Deze week ga ik proberen een fotoalbum te maken van de tentoonstelling in Leiden, zodat ik jullie kan laten zien welke Quilts op mij de meeste indruk hebben achtergelaten. In het volgende bericht hoop ik daar de link voor te kunnen geven.


Ik ben best blij met Blogspot en ik leer steeds meer , in de komende tijd zal mijn log nog wel een beetje veranderen  en ik vind het jammer dat ik niet eerder ben overgestapt. 
Weblog is nog steeds niet op orde, en heel veel quiltende bloggers zijn ook al overgestapt. Het ergste is het nog voor de mensen die al heel veel jaren bij weblog waren en nu hun hele dagboek de mist in zien gaan.
Ik hoop zelf dat ik ooit nog bij mij fotoalbums kan komen want al die siggy's zet je niet één twee drie over.


10 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige lapjes. Onbegrijpelijk hoe iets soms helemaal uit je geheugen gewist wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja we vinden het allemaal heel vervelend en er lijken ook aardig wat foto's kwijt te zijn of niet meegekomen met de verhuizing, mijn blog is er nog helemaal niet en ik heb ook nog geen bericht gekregen! Ach we gaan lekker verder op bloggen, heb alleen geen idee hoe je een album aan moet maken en of dat net zo kan als bij weblog? Maar we kunnen nu wel weer elkaars creaties bewonderen en wat heb jij schattige lappen liggen, dat je die vergat!! LOL!!
  Veel plezier met het afmaken van die andere blokken en al je andere creatieve uitingen, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie dat je blogspot steeds beter leert kennen. het ziet er steeds beter uit Ria.
  Leuk schat-vonst ook! mooie kleurtjes,
  groetjes,

  www.willekedelachambre.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi ria wat ben ik blij dat jij me terug hebt gevonden, ik heb je meteen op de lijst bij mij gezet.
  Wat een mooie lapjes, en wat zal dat quiltje leuk gaan worden.
  Heerlijk dat reisje.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat heerlijk om van die vergeten schatten tegen te komen. Het veranderen van smaak herken ik ook wel: ik heb ook wat stoffen liggen die ik nu zeker niet meer aan zou schaffen. Wie weet duiken ze nog wel eens ergens in op. Succes met je nieuwe blog, en veel plezier met aftellen naar je mooie reis!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vervelend hoor dat gedoe bij weblog. Vooral omdat je er al jaren blogt en alle herinneringen daar staan ik hoop voor jouw en de anderen dat het allemaal snel is opgelost.
  Leuk he wat je allemaal tegenkomt als je gaat opruimen, veel te veel zeg ik altijd.
  Wat een mooie stoffenserie heb je weer gevonden. En de quilt in wording lijkt zo te zien ook mooi te worden.
  Spannend hoor de voorbereidingen voor Houston het lijkt me geweldig om daar een keer heen te kunnen gaan. Alvast veel voorpret.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou dat is écht een schat! Wat een heerlijke stofjes.
  Ik hoop dat we straks bij weblog ook kunnen schatgraven en al onze schatten weer kunnen opduiken. Je hebt helemaal gelijk wat die albums betreft. Misschien, als ik er ooit weer bij kan, maak ik wel een link naar die albums en vul ze op weblog aan. Ik zie wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hallo Ria

  gelukkig ik heb je weer gevonden wat een gedoe bij onze weblogs . ik baal er wel een beetje van . maar ik ben blij dat ik ook overgstapt ben . wat heerlijk als je zulke mooie lapjes terug vind dat is echt een schat .

  christine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ria jij hebt ook al aardig je nieuwe blogdraai gevonden! Ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb je weer gevonden!!
  Wie wat bewaart die heeft wat, leuke stofjes.

  Groeten Miny

  BeantwoordenVerwijderen