zondag 8 april 2012

Bee van de Breukelse Bijtjes

Ja je leest het goed onze Bee heeft een naam, De Breukelse Bijtjes. Het kwam door een mailtje van Janny aan ons allen en iedereen vond het een leuke naam en geloof me het gonsde behoorlijk in Breukelen de afgelopen dinsdag.
We vierden de verjaardag van Nel en we hadden de afspraak om ons op het free-motion quilten  te storten.
Iedereen had wel eens een workshop gevolgd en brachten daar de voorbeelden van mee, jammer genoeg komt het vaak thuis niet meer van om verder te oefenen.
Iedereen heeft natuurlijk een net iets andere machine en nu was het een mooie gelegenheid om elkaar te helpen met het instellen hiervan.


Maar eerst koffie met gebak en een kleine show en tell, Annelies maakte een beeldige quilt voor het goede doel heel fleurig.
Janny had bij  Laura een workshop gevolgd van Jacqueline de Jonge waar zij leerde om perfecte puntjes te sikken met paperpiecing. En zie hiernaast het resultaat. Zelf is ze niet helemaal tevreden met de stofkeuze iets te weinig contrast in de flying geese maar het zit echt strak in elkaar.
 En wat kunnen we de wanden leuk versieren met ons werk.
Clara is begonnen met het eerste blok van haar kerst quilt.
En dan de mini huisjes van Mar, ook heeft zij van rond zwervende blokjes wat grotere huisjes gemaakt.
En ook Clara had niet stil gezeten en heeft weer een mooie top klaar.


En toen was het tijd om te gaan quilten na alle hobbels te hebben overwonnen  snorden de naaimachines tevreden , met wat kleine onderbrekingen van kapotte naalden en gebroken draden.


We hadden bijna geen tijd om te gaan eten maar bij het ruiken van de heerlijke kippensoep van Mar was iedereen om, en het smaakte allemaal weer voortreffelijk.


 En hiernaast en hieronder de resultaten op mijn proeflap, ik moest er weer een beetje inkomen maar eenmaal bezig was het toch weer erg leuk om te doen. 
Ik had nog een blok liggen die we gezamelijk hadden gemaakt en besloot dat de dubbelen en lekker door te quilten, zodat er weer iets van gemaakt kan worden. Zo snijd het mes aan twee kanten.
Ik heb zoveel mogelijk de lijnen op de stofjes gevolgd en in de hoeken wil ik ongeveer hetzelfde doen als op de proeflap.

En ook was een een nieuwe siggy van Petra Dubbelman uit Goes.
Dan rest mij nog om iedereen een fijne Pasen toe te wensen.


6 opmerkingen:

 1. Wat zullen jullie een leuke bee hebben gehad. Fijne Paasdagen !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zie ik hier veel moois voorbij komen. Leuke naam hebbeb jullie nu.
  Fijne Paasdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Ria,
  Wat een geweldige dingen laat je zien! Jullie zijn goed bezig op jullie BB! Wat een gaaf patroon ben je aan het quilten, dat je dat kunt op een naaimachine, geweldig! Fijne paasdagen, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat maken jullie toch allemaal mooie dingen. GEzellig hoor, zo'n leuk clubje. Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die Breukelse Bijtjes zoemen er vrolijk op los! Ze kunnen er wat van hoor. Jullie zijn met zulke leuke dingen bezig. Goed hoor, om dat free motion weer eens te oefenen. Je hebt gelijk dat je er thuis niet zo gauw aan toe komt.
  Wat een leuk patroon van dat kerstquiltje!! Fijne week Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke naam hebben jullie gekozen voor de bee, erg toepasselijk. Fijn dat het weer zo'n gezellige bijeenkomst was, uit dat soort dagen putten wij quilters altijd veel energie.

  BeantwoordenVerwijderen