zaterdag 8 september 2012

Breukelse Bijtjes

Wat worden we verwend met een mooie nazomer, genieten hoor.
Afgelopen dinsdag hadden we Bee en op één na waren we allemaal aanwezig, eigenlijk zouden we een workshopje vouwwerk doen, dit was nl. de workshop die Jannny en Lenie in Birmingham hebben gedaan. Omdat we niet compleet waren hebben we besloten om het volgende keer te doen.
Maar verhalen en foto's waren er wel en onder het genot van een kopje koffie en een heerlijke zelfgebakken scone, alles erop en eraan, kwamen deze los.
Voor de high tea moesten de dames een zelfgemaakte hoed meebrengen, en hier zijn de foto's van de hoeden.


Deze gezellige lapjeshoed met bloemen is van Lenie.


 Janny gebruikte een gevilte lap uit een eerdere workshop en werd gevoerd met een bijpassende batic lap.


Jammer dat de high tea niet doorging maar ze hebben ze wel gedragen.
 Annelies ging verder met haar bloemen quilt en aan het eind van de dag zat de top in elkaar.


En Lenie kocht in Birmingham een malletje en patroon van een vliegertje waar je onder andere dit mooie blok van kan maken, leuk voor een scrappy  quilt.

 Marry maakte de sterren voor de mysterie quilt van het gilde, vier dezelfde om de rust in de quilt te krijgen, voor de andere blokjes is ze nogal bont tekeer gegaan.
 Ze bracht voor ons allemaal een handig tasje mee met de boodschap dat we een blokje over de reclame moesten zetten. En hiernaast zie je de blokjes die zij hiervoor had meegebracht. En dit zijn mijn sterren geworden, ik moet wel op zoek naar een beetje rustig stofje om de zaak aan elkaar te zetten. Maar misschien vind ik die op de tentoonstelling in Deventer.


 En dan de beauty voor het laatst, de bom uit Quiltmania, een hele klus maar Janny gaat hem klaren. Het wordt echt een kunstwerk.

Tot slot nog even een nieuwe trekking voor de Give Away van mijn vakantie, Rina heeft zich niet gemeld dus ik heb een nieuw lootje getrokken, hieronder de gelukkige.
Mail even je adres en dan komen de lapjes naar je toe.

 Het quiltje voor de kleine Bram groeit gestaag het ergste gepriegel is achter de rug.

Voor iedereen een mooie week en de groeten van Ria ;0)

5 opmerkingen:

 1. Die hoeden zijn erg grappig. En de quilt uit de quiltmania wordt een beauty.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke hoeden, sterren en ander moois laat je zien. De mysterie van Yoko vind ik prachtig. En ik zie dat ik alsnog heb gewonnen? Bedankt wat leuk ik zal je zo even mailen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ria, ik zie nergens je emailadres staan wil je mij even mailen? Bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben weg van de hoeden en de werkstukken zien er weer prachtig uit! Petra van harte met de Give away en Ria geniet van een heerlijk weekend, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die Breukelse bijtjes kunnen wel plezier maken! Wat een idee, die hoedjes!!
  Je hebt enige sterren gemaakt en die BOM van Quiltmania vind ik helemaal geweldig! Lijkt me wel veel gepriegel. Werkse Ria!

  BeantwoordenVerwijderen