zaterdag 8 december 2012

Deze week was het even schakelelen.

Het was een druk weekje, eerst de Sint fatsoenlijk het land uit helpen en dan gelijk de dag erna de pietjes weg en de kerstman uit de mottenballen.
 
En je ziet hem denken mij krijg je dit jaar niet aan het plafond, maar waar moeten dan onze oudere klanten dan op hun beurt wachten?
Nee deze stoel is echt niet voor de kerstman en er werd een plekje voor het raam gezocht, daar heeft hij mooi uitzicht voor een paar weken.

Maar zijn vriendje had meer geluk die kreeg een plekje naast de mooi versierde kerstboom, onze zaterdaghulp had goed haar best gedaan.
Toen we zo bezig waren zei ik had ik mijn fototoestel maar bij mij, mijn telefoon is nog niet zover. Maar al die jonge dames om mij heen hebben wel zo'n hebbedingetje, dus die foto's werden netjes naar mij gestuurd zodat  jullie mee kunnen genieten.
Hier en daar is er nog wat groen met ballen aangebracht en zo is er alweer kerstsfeer op de werkvloer.
   En ook viel de winter in deze week, gelukkig was mijn nieuwe sjaal afgekomen om mij warm te houden.

Woensdag las ik dat ik een give away had gewonnen bij Marina in den Dolder. Vandaag heb ik mijn mooie prijs opgehaald maar ik mag het nog niet laten zien. Er was nog een winnares en die is pas volgende week in de gelegenheid om hem op te halen, dus na de 15 e kan ik het pas laten zien.
En als je dan in  die gezellige winkel bent kan je het niet laten om iets te kopen, ik heb bollen wol gekocht voor een col en een sjaal, en de stof voor de rand van mijn mandjes. Dus weer werk genoeg.
 En ook het pakketje voor het tweede miniquiltje kwam binnen. Deze zal iets minder hard gaan dan de vorige maar ik heb de lapjes allemaal al geknipt. De kleuren op het plaatje vond ik wat te hard voor een klein quiltje dus het word iets in pastel.
Daar kan ik mooi op de bee mee aan de slag.

 Ik kwam gisteren thuis en zag wat enveloppen op de mat liggen en toen realiseerde ik me dat het tijd was voor de kerstkaarten.Wat is dat jaar toch snel gegaan. Deze zomer vond ik heel veel zelfgemaakte kerst (en andere) kaarten, die heb ik vanmiddag opgezocht en heb ijverig zitten schrijven. Morgen even de postzegels kopen en dan snel op de bus.

Tussen die enveloppen zat er een uit Zoutelande en de inhoud was een Siggy. De laatste tijd heb ik er niet meer zoveel meer meegedaan maar ik sta nog wel op de lijs en er ligt nog steeds een stapeltje klaar voor verzending. Deze dame is weer opnieuw begonnen met verzamelen en had alle Ria's in de lijst aangeschreven, grappig hè.

Dit was weer mijn verhaal van deze week, iedereen uitkijken met de gladheid en een fijne week toegewenst door Ria ;0) 
                  
13 opmerkingen:

 1. Jeetje Ria, dat je sjaal al weer af is. De mijne is blijven steken bij 12 granny's aan elkaar. De rest is wel af. Heb hoogstwsch een golfarm dus mag maar beperkt haken. En die vierkantjes van Annelies zijn ook wel heel leuk hoor!. Leuk patroontje ook weer van de LTC club. Ben weer heel benieuwd. Zie je dinsdag! Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet de winkel er leuk en gezellig uit en wat heb je een mooie sjaal gemaakt. Mooie wol heb je ook uitgekozen. Ik zie nog veel meer moois je bent erg druk geweest deze week.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De winkel ziet er gezellig uit.
  Leuk dat Ria alle Ria's aanschreef.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was weer gezellig vandaag toen je in de winkel kwam..... Je hebt heerlijke wol gekoxht voor een col, dat zal je wel merken als je ermee gaat breien! En sokkenwol??? Ga je daarmee breien of haken??? Ben helemaal niet nieuwsgierig toch???? Je nieuwe mini quiltje zal er heel anders uit gaan zien met die lieve lapjes uit dat blikje, dat heb je al een tijdje staan denk ik, maar het was een hele leuke lieve serie, heb er toen een quilt mee gemaakt.
  Succes met naaien en breien, ik zie het vast wel weer langskomen op je blog of in de winkel.
  Jullie winkel ziet er erg gezellig uit, jammer dat je hier niet dichtbij zit, dan ging ik altijd naar jullie winkel toe ;-)
  Prettig weekeinde, ik brei nog even verder aan mijn Adventssjaal...
  Groetjes
  Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sterkte met de drukte
  Mooie wol, ik heb dat in het groen/blauw, breit vreemd
  Mooie quiltje ga je maken en mooi siggy er weer bij
  Fijne zondag gr Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige kleuren, die shawl en de bollen wol,Ria. Ik ben een col aan het breien voor mijn schoondochter. Na de kerst plaats ik wel een foto op mijn blog. Het moet wel een verrassing blijven hè ;-)
  Groetjes, en geniet van je rust vandaag. Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat gezellig is het geworden op de zaak en lief van de jongere garde dat zij jou de foto's stuurden! Nu lekker in huis aan de slag, hier is de eerste helft van de kaarten al op de post, morgen meer kaarten en zegels halen, kom er toch nog tekort! Gave lapjes en je sjaal is schitterend! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er gezellig uit bij jullie in de zaak. Wat een gedoe hè, dat wisselen van Sint naar Kerst. Drukke maand voor alle winkels.
  Wat leuk dat je die give away hebt gewonnen, bofkont!! Mooie wol, mooie sjaal en je hebt ook mooie stofjes uitgekozen voor het miniquiltje. Af en toe valt er hier ook nog een siggy door de bus. Is een beetje lauw, maar in januari ga ik er weer wat meer mee aan de gang.
  Fijne week Ria en sterkte maar met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk hoor de winkel, het is wel druk in deze tijd maar wel gezellig om te werken, leuke sfeer.
  Wat leuk je sjaal en zeker de kleurtjes wol.
  Je stofjes voor de LTC zijn ook lief.
  Veel plezier dinsdag. groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ria die kerstman zit er bij van kom maar hoor het gaat goed komen naar de kerst
  en ben je al aan het cadeautje begonnen van Marina? ik weet wel wat het isje heb ook een leuke blog

  BeantwoordenVerwijderen

 11. mijn naam is Janny dat hoord nog bij de vorige blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh.. leuk die zachte kleurtjes. Ben heel benieuwd naar het resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ria, ik kom op jouw blog omdat je met Laura's quiltatlier naar Houston bent geweest. Ik wil hier ook naar toe, en zou graag van jou horen hoe het was.
  Mijn email adres is:jagermarga@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen