zondag 20 januari 2013

''Bertha" Het pinquiltje is af.


 Mag ik u voorstellen" BERTHA'' het pinquiltje. Ik ben blij dat al mijn pins met vele herrinneringen een mooi plekje hebben gevonden op  dit mooie quiltje.

Het pakketje stofjes met patroon,  had ik gewonnen in dec. met de give-away bij Marina.

Vrijdag was ik klaar met zomen en kon ik het doosje met pins tevoorschijn halen, de diverse pins en speldjes van het gilde en niet te vergeten alle pins van de expo's in Europa. En de pin van Houston, zelfs de jubileum pin van "de Quiltnaald'' kwam ik weer tegen. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat het er zoveel waren, een quiltje om bij weg te dromen over de 22 jaar dat ik nu alweer met veel plezier quilt. 
Marina start in februari met de Marti and Me club, waarin zij de mallen van Marti Michell demonstreert, in Houston heb ik al verschillende mallen gekocht maar nog steeds niets mee gedaan dus dit is een mooie gelegenheid om daar mee aan de slag te gaan. En het leuke is dat we er met 4 Breukelse Bijtjes eraan mee gaan doen. Allemaal leuke plannen om de komende maanden mee aan de slag te gaan en om de werkdruk te verzachten.

En dan zijn er natuurlijk de hartjes, zoals ik vorige keer al schreef ben ook ik overstag gegaan. Terwijl ik nog maar net klaar ben met het mandjesvirus waarvan ik vanmiddag de bies hoop af te ronden en niet te vergeten de huisjes van vorig jaar. Ook deze moet nog worden afgemaakt. Het is een lekker klusje voor bij de tv in de avonduren en niet erg bewerkelijk, dus misschien worden dit toch 365 hartjes.
Vorige week zaterdag lag ook het derde pakketje  voor het miniquiltje in de bus van het Quilterspalet.
Het zijn sterren maar je zou er ook baby blocks van kunnen maken, daar ben ik nog niet over uit, maar misschien maak ik beide, want kiezen blijft moeilijk. Eerst maar in de stoffenkast duiken.
Hopelijk komt er dit jaar weer wat meer vrije tijd om leuke dingen te doen. De mensen die vorig jaar ziek waren gaan langzaam  weer aan het werk en we hebben deze week iemand voor twee dagen aangenomen. Het kleine ploegje  wat over was heeft heel veel overuren en heel hard gewerkt dus deze kunnen nu worden opgenomen.
 
Weer een hele fijne creatieve week toegewenst en de groeten van Ria ;0))
 

12 opmerkingen:

 1. Wat is je pinquiltje Bertha schattig geworden, echt heel leuk en een leuk idee.Je hartjes zijn ook heel leuk met al die verschillende achtergrondjes.Succes met je miniquiltje, ben benieuwd naar je stofjes. Nu af en toe een vrije dag opnemen en lekker gaan quilten. Fijne zondag
  liefs Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een boel pins heb jij, je quiltje is eigenlijk al weer te klein, haha. Maar wel leuk geworden. Neem je 'm dinsdag mee? . Je hartjes zijn ook leuk. Sta te popelen om ook weer iets te doen, maar ja geduld zeggen ze......
  Tot dinsdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schattig, wat leuk al je pins zo te zien, ik heb ze allemaal op een tas zitten, maar dit is wel heel erg gaaf! Leuk die hartjes, ben er nog niet aan begonnen, maar ook dat zal wel komen, is blijkbaar besmettelijk!Succes met je steekjes, knuffel
  lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heel leuk quiltje en wat een idee !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is je pinquiltje mooi geworden. Je hartjes zijn mooi. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een verschrikkelijk leuke quilt is dit voor je pins. Zo'n enig idee. En vol van leuke herinneringen.
  Dat zou heerlijk zijn, als je wat meer vrije tijd krijgt dit jaar. Je hebt genoeg onder handen, dus vervelen hoef je je niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk quiltje is het geworden. Ik heb hem nog niet gemaakt , maar ben het zeker wel van plan.
  Ik heb pas 1 pin die ik van Marina heb gekregen.
  Maar er dus weer een nieuwe verslaving bij en deze gaan sparen...........
  Je hartjes zijn ook leuk volgens mij doe jij fel rood . Ik doe dat oud rood en oud roze. Groetjes Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bertha is enorm leuk geworden Ria! En je hebt heel veel pins zeg.... heb je die van Marti al?
  Je hartjes zijn erg mooi, leuk dat je ook begonnen bent :) Ga je alleen rood doen met allerlei ondergronden? Weet je al wat voor driehoeken aan de zijkanten? Veel vragen he..... als je het aan elkaar gaat zetten, neem je het dan mee 2 Feb?
  Groetjes,
  Marina.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. verkeerd woord in getypt , mooie top en de hartjes zijn ook leuk ik zelf maak ook een creme achtergrond en rode hartjes , erg leuk virus weer !
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, wat een liefie is dit geworden zeg, heel leuk. Ik ben er nog steeds niet aan toe gekomen om een quiltje voor mijn pins te maken, maar het staat op mijn lijstje. Fijn dat jullie er weer een collega bij hebben, hopelijk geeft dit wat meer rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Ria, ziet er mooi uit, dat quiltje, maar wat zijn pins? Wat die quilttermen betreft ben ik totaal onwetend ;-)
  Wat ben je weer actief geweest. Ik hoop vanmiddag weer eens tijd te hebben om een blok te maken.
  Groetjes, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen