zaterdag 2 februari 2013

Nieuwe projecten en een Affo

Vorige week zat ik wat blogjes te lezen en via die van Jeannet, die mooie antiek ogende quilts maakt op deze site (klik) Temecula quilts.
Op deze site geven ze 5 weken achtereen een patroon voor een blokje waarvan je er 5 moet maken, als je tenminste het quiltje wilt maken zoals ik. De kleuren zijn zo mooi en ik was meteen verkocht.
Bij Jeannet zag ik het webadres van  de Quiltster en daar worden de stofjes verkocht in pakketjes.


 Ik heb keurig betaald via IDEAL en kreeg een bevestiging, de volgende dag zag ik dat ze ook een pakket voor de sashings had dus dit ook besteld en betaald, maar wat er kwam geen bevestiging. Maar het was wel afgeschreven, ik ben gaan mailen en Marcha en die heeft het geld tot op heden niet gekregen dus ik ook mijn lapjes niet. Gebeld met de ING en ook deze zeiden dat het overgemaakt was, nu zit ik wel een beetje met de handen in het haar want ik ga geen twee keer betalen. Tot overmaat van ramp zag ik vrijdagavond laat dat de pakketten waren uitverkocht maar Marcha heeft er een voor mij bewaard gelukkig en ik hoop dat alles goed komt.
Vanmiddag heb ik de eerste blokjes gemaakt en stof uitgezocht voor het tweede blok.
Zijn het geen snoepjes????
Maar vanmorgen was het op de vrije dag vroeg op want de eerste Marti en Me club stond op het programma. Marina had me al laten weten dat we niet met set A/B aan de slag gingen maar met de Diagonal Triangle Ruler, deze heb ik ook al aangeschaft in Amerika.
We kregen het bijbehorende boekje en Marina had wat extra strips te koop waarmee we thuis vast wat kunnen expirimenteren.
Na de uitleg, de sessie duurde een uur, haalde Marina een bakje met lootjes tevoorschijn en Martha won de prijs. Het was een pin van Marti, ze zijn in bestelling dus volgende keer kan ik er eentje kopen want op Bertha het pinquiltje is nog plaats.
 
En toen verplaatste het kippenhok zich naar de winkel om plaats te maken voor de dames van het quiltcafé, om weer gezellig aan de slag te gaan met Ienneke Vaillant.
Er waren zoveel mooie balipops en crackers van Hoffman binnengekomen, iedereen liep wel met iets in de hand om te kopen. Hierboven de cracker die ik kocht voor het project van denk ik 6 april, de windmill, het was heel moeilijk kiezen maar in deze zit ook lekker veel paars hahaha......
  
 Dan rest mij nog een foto van de mandjesquilt die ik wel erg lang onder handen heb gehad maar hij helemaal klaar, met de hand, en heeft een mooi plekje in de kamer gekregen.
Mijn harjes liggen even stil maar ik heb er wel heel veel geknipt deze week en ook het topje van het miniquiltje is bijna af om gequilt te worden.
Heerlijk toch om zo bezig te zijn met je hobby.
Dinsdag hebben weer bee van de Breukelse Bijtjes waar we zeker de lineaal van Marti gaan uitproberen want 4 van ons doen mee aan de club GEZELLIG.

Iedereen weer een fijne week en de groeten van Ria ;0))
 
     
 
 

8 opmerkingen:

 1. Oh leuk Ria, dat jij ook meedoet met die Temecula quilt. Wat een prachtige stofjes!! Komt wel goed hoor met de stof voor de sashings. Gelukkig maar dat zij stof voor jou apart had gelegd.
  Wat is je mandjesquilt mooie geworden!! Heerlijk dat hij nu helemaal af is. Dan ga je ook met plezier aan iets nieuws beginnen. Heel fijn weekend en veel plezier dinsdag op de Bee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig Ria, zal vast goed komen met de stofjes, ze vlogen inderdaad de winkel uit, gelukkig ligt er één voor je apart.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is dat toch een mooi project, die Temecula project!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat vervelend van je stofjes.Maar het komt echt wel goed hoor. Je mandjes quilt is echt prachtig geworden, een plaatje. Fijne dag. groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk verslag!!! Volgende keer gaan we met set A of B aan de slag, ben al druk aan het naaien voor voorbeelden! Set B heb ik al bijna klaar, nu voor set A nog stofjes uitzoeken.
  Gek verhaal van die betaling, hoop dat het allemaal nog goedkomt.
  Tot de volgende keer!
  Groetjes
  Marina.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach wat naar dat het geld wel onderweg is maar nog niet aangekomen.ik hoop dat dit snel gebeurd. Je blokken zijn mooi geworden net als de mandjesquilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Ria, leuk je hier tegen te komen! En je blokjes zien er super uit hoor! Leuk he hoe dit virus zich zo verspreid!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie mandjesquilt zeg, erg mooi geworden. Wat balen dat je betaling zo'n problemen geeft, hopelijk is het intussen opgelost. Ik ben niet gestart met de Temecula blokken, maar kijk wel elke week uit naar de nieuwe blokken (en bewaar ze ook)

  BeantwoordenVerwijderen