zaterdag 11 mei 2013

Beginnersfout.

Jaren geleden gingen we met ons prille quiltgroepje regelmatig richting Brielle naar de Quiltnaald. Daar verkochten ze veel Debbie Mumm stoffen, en ik viel voor de mooie kleurtjes. De stoffen series waren thema gebonden dus je kon eindeloos door kopen. Ja en wat doe je dan, er zijn heel wat lapjes richting huis gekomen maar in die periode had ik niet zoveel tijd en zat nog in de beginnersfase en de stoffen belanden in een plastic bak onder mijn bed. Dat bedoel ik met beginnersfout, het is verleidelijk om stofjes te kopen maar doe dat met mate, ik was de maat een beetje kwijt in die tijd.
Kon ik toen weten dat je smaak in de loop der jaren kon veranderen, alles was leuk en mooi.
Nu kwam vorige week bij de M&M club de Bears Paw aan bod en ik wist meteen dat ik de bak met Debbie Mumm zou duiken. Het moest een quilt worden met een herfst tintje, nou die zaten er wel in, ook het beige zwarte ruitje mocht niet ontbreken. Ook is de bak helemaal op de schop gegaan en ik heb er veel plaatjes stoffen uitgevist en die gaan naar Verdanda of een ander goed doel om kinderquilts van te maken want daar zijn ze zeer geschikt voor.
Het quiltje is op de rand na klaar en komt in de herfst op mijn kamerdeur te hangen, ook dit is weer een geslaagd project.


En ra ra wat gaat dit worden???????
Dat zien jullie volgende week.

Ook viel er deze week weer een siggy in de bus , en wel van Riek Hendriks uit Apeldoorn.

Door de extra vrije tijd heb ik dus weer aardig wat kunnen doen, ik was heel erg verkouden en zelfs mijn stem kwijt maar ik knap al weer aardig op.
De moederdag verkoop is weer goed verlopen, dus morgen maar weer lekker achter de naaimachine en dinsdag weer Bee.
Iedereen een fijne week.
Groeten van Ria ;0))
 

8 opmerkingen:

 1. Wat een mooie quilt is de eerste. Ik ben helemaal weg van de kleuren. Wat het tweede moet worden ik zou het niet ween ben benieuwd, mooie siggie heb je ook weer ontvangen. En natuurlijk heel veel beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wel een 'foutje' met een leuk staartje, kijk nu eens naar dit quiltje! Dat is toch enig. En ook een goed idee van je om die lapjes naar Verdanda te sturen, daar weten ze er zeker raad mee.
  Ik ben benieuwd wat je aan het maken bent! Het ziet er in ieder geval al vreselijk leuk uit met die stofjes. En je hebt een heel bijzondere siggy ontvangen. Hele fijne zondag hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet wel wat je gaat maken Ria ;-)) maar zal het niet verklappen..... Het ziet er allebei goed uit, de Mumm is ook heel leuk. Volgende maand de huisjes van Marti, misschien ook leuk in Mumm??
  Ben heel erg benieuwd naar het vervolg van de ?? foto daar zal je vast dinsdag wel weer mee door gaan of misschien wel morgen... Denk aan de 1,25 inch he. Maak niet dezelfde fout als ik!!!
  Succes!
  Groetjes
  Marina.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk zo'n bak onder je bed, in ieder geval heb je gelijk stofjes in huis. Je japanse stofjes zijn helemaal mijn ding, ben benieuwd. fijne dagen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel herkenbaar Ria, ik heb ook stoffen in mijn kast liggen uit mijn beginperiode die ik nu zeker niet meer zou kopen. Wie weet komen ze ooit nog van pas, anders doe ik ze een keer weg naar een goed doel. Ik ben benieuwd wat je gaat maken, ik zie in ieder geval hele mooie Japanse stoffen, mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is weer een mooi blok geworden, je bent weer ijverig geweest.
  Ook ik weet wat de lapjes gaan worden; ben benieuwd naar het resultaat! Tot dinsdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het was leuk om te lezen. Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen