zaterdag 1 juni 2013

Allemaal leuk

Een drukke leuke maar vermoeiende week, dat komt gewoon omdat je niets wilt missen. Zondag kwamen mijn zus en zwager op visite nog voor mijn verjaardag. Op woensdag kwamen zij terug van vakantie in Japan. Zij hadden een opdracht van mij voor het geval zij een bezoek aan een boekwinkel brachten (en dat doen ze altijd succes verzekerd) om uit te kijken naar het Japanse patchworkblad. Nu hiernaast het resultaat het is gelukt(dankzij een foto op de I-Fone) en het is ontzettend leuk het is de nieuwste, met ook nog een extra patroontje en een lapje om een etui te maken, missie helemaal geslaagd. Ook was er een mooie handgeverfde sjaal bij en een handgeschepte kaart, die hadden ze maar niet verstuurd. Maar ook kreeg ik nog een stoomreiniger om de huishoudelijke klusjes te verlichten, dus schromelijk verwend.
En dan was er dinsdag bee van de Breukelse Bijtjes, ook daar werd ik verwend met een prachtig ingepakt cadeau.
En dit zat erin een trinketbox van Jim Shore, twee jaar geleden kocht ik in Amerika een kerstman uit zijn collectie. En bij thuiskomst keek ik op internet vaak wat of er nog meer te koop was. Mooie engelen , figuurtjes en ook dit doosje met een naaimachientje erop.
Maar nu kwamen ern natuurlijk verzendkosten bij en dat was wat begrotelijk. Vorig jaar zag ik dat ze niet meer gemaakt zouden worden, jammer maar het bleef door mijn hoofd spoken. De dames van de Bee wisten dat  en nu kreeg ik het voor mijn verjaardag. Het krijgt een mooi plekje, en als ik volgend jaar toch nog een keertje naar Amerika ga zal ik mezelf weer trakteren op een mooie kerstman of engel.
 Nel kreeg voor haar verjaardag een pakket van ons om een mooie beer te haken, nu had ze hem bij zich op een mooie rieten stoel, prachtig gemaakt.
Maar natuurlijk werd er ook hard gewerkt, en hier kijken we met zijn allen wat voor kleur bies het mooiste staat om de quilt van Annelies.
Clara was heel ijverig met het in elkaar stikken van haar top die heel zorgvuldig was gelegd zodat ze achter elkaar kon stikken. Een mooi resultaat van de Balipop.
Janny had haar seven sisters in elkaar en heeft ze doorgestikt op de machine.

Nel en Marry waren druk met de mistery van het Gilde van vorig jaar, beide zijn erg vrolijk geworden.
Ook het baby dekentje voor de kleindochter van Marry was klaar en gevoerd met zachte fleece in dezelfde rose kleur.
Dit is ook een quilt van Mar maar die is al een paar jaartjes af.
We deden ook nog een rondje kerk want er hing een quilt van Janny onder het orgel. Er is namelijk steeds een wisselende expositie van mensen uit Breukelen die mooie dingen maken, schilderen beeldhouwen, weven. Hiervan zet ik volgende week foto's van op het blog.

En vandaag was de M&club in den Dolder, Huisjes stonden op het menu. Maar er kan nog veel meer met deze mallen dus het is maar goed dat de vakantie in zicht is.
Het voorbeeld van Marina, heel vrolijk.


Ja dit is wel erg, vrije zaterdag dus maar direct aan de slag, heel verslavend die mallen.


Dit is een werkstuk van de vorige keer, op de klassieke manier gelegd, en heel netjes uitgevoerd.En mijn Asiän Cirkels top is klaar.
Dit was het weer voor deze week, morgen maar weer verder met mijn huisjes, nu maar even rust nemen. 

Groeten van Ria en een fijne quiltweek. :0))

6 opmerkingen:

 1. Oh, ik ben helemaal weg van die creaties van Jim Shore. Wat een enige doos!! Pracht cadeau. Net als al die spullen die je zus en zwager meenamen. Dat is toch bijzonder om zoiets helemaal uit China te krijgen.
  Jullie zijn productief daar hoor met die Breukelse bijtjes. Echt bezige bijtjes. Zulke mooie dingen en lest best jouw Asian top!
  Leuke malletjes zijn dat, voor die huisjes. Dat schiet wel op. Nou joh, geniet van je weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een heerlijk verslagje heb je weer geschreven.
  Zo gezellig net of we er een beetje bij zijn.
  het was weer gezellig vanmorgen.
  en ik zie nu al weer huisjes..................
  je bent toch echt een ijverig bijtje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen Mumm huisjes??? Ik ben benieuwd wat het gaat worden met je huisjes. Heb vanochtend weer genoten van je prachtige werkjes van afgelopen maand! Leuk verslag weer en je bent zeker verwend, nu nog japans leren ;-)
  Fijn weekeinde nog verder,
  Marina.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een verwennerij. Mooie kado's en veel gezelligheid.
  Wat is je asian een beauty, erg mooi.
  Veel plezier met het maken van je huisjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk om te mogen mee genieten van wat je allemaal meemaakt in zo'n week en wat hebben jullie allemaal weer prachtige dingen gemaakt.
  Ik ben helemaal weg van je Asian top, wat een prachtige top is dit geworden. Echt om trots op te zijn. Geniet nog maar lekker na van je verjaardag en een hele fijne week. liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ben je verwend, leuk hoor als ze zo aan je denken. Prachtige cadeaus heb je gekregen en wat laat je weer veel moois zien. Er wordt bij jullie heel veel moois gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen