zaterdag 13 juli 2013

De koek is op.

Het is jammer maar de waarheid, maandag ga ik weer aan het werk en ik denk dat ik daar wel moeite mee zal hebben. Ik heb geen hekel aan mijn werk begrijp me goed maar de vrijheid ga ik heel erg missen. Gezellige uitstapjes moeten weer vroeg van tevoren gepland worden en snel even tussendoor achter de machine of in de tuin stappen is afgelopen. Ook mijn huis kan er weer tegen, er zijn altijd klusjes liggen waar je s'avonds na 8 uur geen trek in hebt.
Maar nu genoeg gejammerd over 7 1/2 week ga ik naar de Elzas weer mooie dingen bekijken. Het was ook heerlijk om alle blogjes die ik volg weer bij te houden en een berichtje achter te laten, dat zal helaas weer wat minder gaan worden.
Buiten de tentoonstelling deze week heb ik ook zelf nog achter de naaimachine gezeten.
Natuurlijk moest het blok van de M&M club uitgeprobeerd worden. En dit is het geworden.
Ik heb besloten dat ik dit als middenblok voor de blauwe mandjes die al een poosje liggen, er komt eerst een blauwe bies om, de kleur van de ster en de hoeken. Ik moet nog één mandje maken die kwam ik net te kort. Maar ik denk dat het wel leuk gaat worden.
En dit wordt dan het middenblok van de mini sampler waar ik zo weg van was. Het zijn Debbie Mumm stofjes en voor de hoekjes heb ik gietertjes uitgesneden en rond de midden ster mandjes. Het ligt klaar om in elkaar gestikt te worden en dan komen er diverse blokjes omheen, een leuke uitdaging.
Vorige week viel de Quilt En Zo in de bus en er stond een stukje in over de quiltreizen die Laura maakt met kleine groepen. Zoals jullie misschien gelezen hebben ben 2 1/5 jaar geleden ook mee geweest en volgend jaar hoop in mijn vakantie weer mee te gaan. Het was een kort stukje maar leuk om te lezen, en er stond een patroontje van een miniquiltje bij, Amish. Laura vertelde me op de tentoonstelling dat ze dit quiltje voor de dames van het reisgezelschap had meegenomen, als werkje. Ik had mijn Amish lapjes nog niet in de doos gedaan dus ik ben gelijk gaan knippen en vandaag heb ik het in het zonnetje afgemaakt.
Het leuk is dat het precies het formaat van het wisselhuisje is, een meneer heeft ze voor onze bee gemaakt, en Janny bracht het dinsdag mee, het  is nu gelijk in gebruik genomen en ik heb gelijk de goede maat.

Nu ga ik iedereen die nog op vakantie een fijne tijd en veel mooi weer toewensen.
Groetjes van Ria ;0)) 
 

11 opmerkingen:

 1. Dat je het al af hebt!!! Supersnel zeg, heel erg leuk! Geniet nog, één dagje vrij, Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, soms verlang je zo weer naar vrije dagen!
  Geniet maar lekker van nog 1 dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bijna om, maar gelukkig hele leuke dingen in het vooruitzicht !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou wat leuk Ria, dat kleine Amish quiltje, dat heb je snel gedaan. En die 2 blokken zijn ook heel mooi geworden.
  Gaat zo'n vakantie snel voorbij hè?! Maar je hebt iets moois om naar uit te kijken. Fijne zondag en sterkte maandag. Liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geniet nog even van je vrijheid en dan weer van de leuke dingen in je werk.
  Sterkte met dit mooie weer.
  Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh Ria wat is je quiltje leuk geworden! Nu weer even aftellen voor onze volgende reisje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow Ria wat zijn ze mooi geworden je 2 blokken van de MM club
  Vooral die blauwe spreekt me aan die andere heeft grapjes ook leuk
  En het quiltje voor het wisselhuisje te leuk ik heb ook zo, n huisje en er ooit een quiltje voorgekregen. Maar nog nooit eentje zelf gemaakt de maat is 25 bij 25 ongeveer is dat bij jou ook.
  Het patroon van het kleine amish quiltje waar heb je die vabdaan??
  Groetjes Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoop dat je toch nog tijd voor jezelf over houdt, hoor!
  Wat een leuke blokken heb je gemaakt. En dat kleine quiltje zag ik ook in de Quilt en Zo...
  Een plaatje!
  Fijne zondag nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je bent weer reuze druk geweest Ria, het ziet er heel leuk uit. Ben erg benieuwd naar de quilts na de vakantietijd ;-) ook al ben jij nu weer aan het werk! Sterkte de eerste dagen ;-) Groetjes Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lekker verhaal Ria en mooie dingen gemaakt. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie blokken heb je gemaakt en wat is het kleine quiltje leuk geworden. Ook erg leuk dat je volgend jaar weer meegaat met de quiltvakantie, iets om erg naar uit te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen