zaterdag 31 augustus 2013

Lost and found en een Affo.

 Mijn vrije dinsdag liep anders dan gepland, een oude buurvrouw had me nodig voor een praatje en een boodschap en dat liep een beetje uit. Dus dan de plannen wijzigen en boodschappen voor mijzelf doen. Na de lunch besloot ik wat ik eigenlijk woensdag van plan was(ik had een extra dagje vrij) dan deze middag te gaan doen. En ik kan je vertellen dat was geen straf. Ik ging als troost even naar de Dolder, even kijken of Marina alle nieuwe spulletjes had uitgepakt, en er lag al een paar weken dat handige tornmes op me te wachten.
Ook setje N van de Marti Michell was gearriveerd. Dit setje is speciaal gemaakt voor miniquiltjes.

En bij thuiskomst moest dat natuurlijk even uitgeprobeerd worden met wat scraps en verkeerd garen, maar het idee stond. En het is net zo handig als de grote mallen.
Verder kocht ik het laatste stukje blauw, en een lichtere en deze ga ik gebruiken voor de zig-zag rand van mijn LE, dus ik was net op tijd. En dan was er ook nog een charmpack van Moda, Midwinter Reds, en dat ga ik  denk ik voor een kerst quiltje gebruiken met stitchery. Dit patroontje ligt ook al een poosje te wachten. We hebben lekker bijgekletst met vele andere Quiltsters die allemaal zin hadden in nieuwe workshops en projecten.
Volgende week zaterdag begint de nieuwe M&M club weer, er waren zoveel aanmeldingen zodat er nu twee groepen zijn. Ik zit in groep 1 met de Breukelse Bijtjes dus ik kan niet direct laten zien wat er besproken is dus dat komt de week daarna als de andere groep ook op de hoogte is. Dat is wel zo eerlijk.

En ja toen ik woensdag achter de machine ging zitten en een voetje wilde verwisselen, vond ik hem, het verloren voetje.
En hij zat gewoon netjes opgeborgen tussen de andere voetjes, zoals ik eigenlijk al wist. Maar pas toen ik ze naast elkaar zag viel bij mij het kwartje, een reserve is nooit weg.
En jawel de Amish huisjes zijn klaar, hij is mooi recht maar omdat hij op een plekje hangt waar een andere hoort maakt het spijkertje in de muur er een rare hobbel van.
Voor het eerst heb ik een patroon op de machine gestikt in de rand. Het was geen doorlopend patroon dus ik heb heel wat naar achter moeten steken en afhechten.
Een leermoment zullen we maar zeggen.

Iedereen weer een fijne week toegewenst door Ria ;0))
 


4 opmerkingen:

 1. Dank voor je reactie Ria en je Amish quilt is echt prachtig geworden. Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is niks van te zien hoor Ria van dat achteruitsteken en afhechten, maar je had ook niet het makkelijkste motief uitgekozen. Maar je hebt het prachtig gedaan! Tot dinsdag, fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die veranderde plannen hadden toch een mooi resultaat.
  Wat heb je dat doorquilten met de machine mooi gedaan! Is best lastig hè en inspannend. Tenminste dat vind ik.
  Haha, zo gaat het wel vaker, dat je onverwacht iets vind waar je hard naar gezocht hebt. En dan ligt het ineens voor je neus. Dagdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben zojuist volger van je blog geworden. 'k Was toch wel benieuwd wie Ria was na de reactie op m'n blogbericht...
  Wat een mooie blog heb je, en je bent een echte quiltster! Ik heb al zitten genieten van alle mooie foto's en werkstukken...

  Fijn weekend, groetjes van Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen