zaterdag 12 oktober 2013

Workshop Windmill.

Eindelijk was het zover, de bali-cracker kon uit de kast, en ik kon hem op maat gaan snijden voor de windmill quilt met de mal van Marti Michell. Bijna een jaar moest ik erop wachten en na drie weken van 39 uur werken kon ik mijn  6 overgewerkte uurtjes inruilen voor een gezellige dag.

Eeerst een plan maken hoe de lapjes verwerkt moesten worden. Uiteindelijk is er bij mij iets gebeurd waardoor de lapjes tegenovergesteld in de quilt komen maar de volgorde is het zelfde maar dan in spiegelbeeld.
Alles was gesneden en moet op stapeltjes komen inclusief de lichte rand. En dan op papier prikken om niet door de war te raken, en niet vergeten te nummeren want anders gaat het niet goed.
Helaas is de foto niet scherp maar aan het einde van de dag was dit het resultaat. Links is van mij  de blauwe van Carla de rode rand is van Clara en Janny maakt er weer een grote bedquilt van zij vond het zonde om de mooie blauwe layer- cake aan kleine stukken te snijden.
Maar Dorine spant de kroon die maakt een tweepersoons quilt voor haar dochter. Een klus die toch wel wat zenuwen gaf tijdens het snijprocces. Zij had een eigen tafeltje om het uit te leggen.
En hier ligt alles zoals het moet gaan worden, inmiddels is ze al een aardig eindje opgeschoten  en ik ben nieuwsgierig naar het eindresultaat.
Het zijn mooie Kaffe Fasset stoffen.
En dit is de quilt van Clara, er ging ergens iets mis en daardoor moest hij even een nachtje logeren zodat Marina alles weer goed kon leggen. mooi de donkerrode rand.
En zover is mijn top nu, nog drie rijtjes te gaan, klusje voor morgen, en de rand wordt van de resten gemaakt. Zo snel kan het gaan.

Helaas moeten jullie nog een weekje wachten voor mijn verslag van de M&M club want de tweede is volgende week zaterdag. Maar misschien is mijn quiltje dat al een heel eind klaar.
Volgende week zaterdag lekker met mijn nicht naar de tentoonstelling in Veldhoven.

En voordat ik met molentjes ga lopen, wens ik iedereen weer een fijn week.
Groetjes van Ria ;0))
 


5 opmerkingen:

 1. Looks fantastic. I love Flic Flac
  Greetings Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hé die molentjes.
  Heb dit ook al eens gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt mooi hoor. Maar blijkbaar wel een klus waar je goed bij op moet letten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij wordt leuk!! Ik vind dat toch zo'n enig patroon. En wat zijn jullie daar gezellig met elkaar! Dat stimuleert ook enorm.
  Niet met molentjes gaan lopen hoor, haha. Sterkte maar weer deze week met je werk. Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gaat dit leuk worden zeg. Ziet er goed uit en allemaal heel hard gewerkt zo te zien. Succes ermee. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen