zaterdag 15 februari 2014

Sashing Stars set van Marti Michell.

Dit is de naam van de mallenset waar we twee weken geleden de uitleg van kregen.
Het is een handige set om sashings te maken en er zijn 3 maten mogelijk. En heel veel verschillen de sterren op de hoeken.

 En zoals we gewend zijn had Marina weer een prachtig voorbeeld gemaakt.
Om de panneltjes heen zie je de sterren en shashings, weer op een relaxte manier gemaakt.
Momenteel heb ik niet zoveel tijd dus ik ga deze keer een tas maken die ook in het boekje staat. Hiernaast de voor en achterkant klaar om te quilten en dan kan hij in elkaar worden gezet.
Ik stop nu even met de club want ik wil het een en ander afmaken. Binnenkort doe ik bij Marina een workshop waarbij ik mijn blauwe stapel stofjes onder handen neem. Vanzelfsprekend ga ik daar weer een hoop scraps van overhouden maar daar weten we tegenwoordig aardig weg mee.
In de avonduren ben ik lekker aan het breien, ajour en dit wordt een mooie sjaal. Leuk met verloopgaren.
De fietstochtjes naar mijn werk wennen al aardig, na twee weken is de spierpijn redelijk verdwenen en begonnen mijn knieën er aan te wennen.
Gisteravond kwam er een kink in de kabel, ik ben uitgegleden in de gang en je raad het al precies op de knie waar ik het snelst last van heb. De bandjes zijn denk ik opgerekt. Vandaag kon ik met auto want op zaterdag is het vrij parkeren, en als ik sta gaat het goed maar lopen is wel pijnlijk. Maar goed dat het weekend is en ik woensdag pas weer op de fiets moet, en hopelijk is het dan weer een beetje rustig in de knie.

Morgen maar weer verder aan de tas, een fijne week en de groeten van Ria ;0))


4 opmerkingen:

 1. Wat leuk, die sterretjes!! Enig idee en praktisch met die mallen. Die ga je zeker gebruiken, dat is wel duidelijk.
  Vervelend dat je bent uitgegleden, maar het is toch nog aardig goed uitgekomen. Beetje rust morgen en de daagjes er na? En dan weer lekker op het fietsje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die tas komt er leuk uit te zien Ria. Beterschap met je knie. Vervelend is dat hè. Ik gleed een tijdje geleden uit bij de bakker en heb nog weken last gehad van mijn knie, toch al niet mijn sterkste punt, waar ik dan natuurlijk weer precies op terecht kwam.
  Maar ja, gebruik het maar als excuus om van het weekend lekker rustig aan te doen en te hobbyen! Groetjes en fijne zondag, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke kinderquilt. Ja je bent dus een gevallen vrouw, dat is wel heel vervelend net nu je zo lekker aan het fietsen bent gegaan. Maar ja straks in het voorjaar is het wel veel lekkerder op de fiets. Wat een prachtige kleur is je sjaal en een heel leuk patroon. Sterkte met de knie en een fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige sjaal en mooie lapjes, vast een gave tas straks en nu doe je even voorzichtig en heel kalm aan met die knie en neem de tijd om te herstellen want anders ben je straks nog verder van huis! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen