zaterdag 1 maart 2014

Golden Oldies.

In de 23 jaar dat ik quilt is er het een en ander in de lapjeskast terecht gekomen, ze liggen keurig op kleur in de kast. Maar werden niet gebruikt, af en toe vis ik er eentje tussenuit maar het grootste deel gaat weer terug in de kast.
Mensen die mijn blog een beetje volgen hebben gemerkt dat ik het afgelopen jaar voor mijn Marti Michell projecten zoveel mogelijk uit mijn kast gebruikt heb en er is wel een beetje ruimte gekomen.
 En morgen gaat er weer een beetje verandering in komen, ik ga namelijk een workshop doen bij Marina en die heet oud en nieuw, voor mij gaat het voornamelijk oud worden want hiervoor heb ik van mijn hele blauwe stapel allemaal vierkanten van 9" bij 9'' inch gesneden. Het zijn voornamelijk kleine bloemetjes die heel er in waren in die tijd. Vandaar de titel van dit stukje ''Golden Oldies"
En aan het eind van de middag hoop ik dan een begin voor deze quilt te hebben. Je kunt de blokken op verschillende manieren leggen en misschien moet ik er nog een andere kleur bij gebruiken maar de tijd zal het leren, ik heb er veel zin in.
Natuurlijk is er ook druk gewerkt aan de sterren/spiderweb quilt. Hievoor moet ik nog twee sterren en dan zijn er ook weer veel scraps weggewerkt. Dinsdag hebben we eindelijk weer een een bee van de Breukelse Bijtjes en dan hoop ik de sterren te kunnen schikken en aan elkaar te zetten.
De andere klusjes zoals de sjaal en natuurlijk ''Randje per week''. gaan lekker door. Vanavond weer de nieuwe randjes, en voor de smalle mag ik aan een nieuwe kleur beginnen.

Weer een fijne week en groeten van Ria ;0))7 opmerkingen:

 1. Jeetje Ria je bent wel druk bezig, maar die kleine bloemetjes blijven leuk. Veel plezier met maken fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O ja, die bloemetjes... dat was echt helemaal hot destijds.. Maar ik denk dat het nog best heel leuk kan worden in de golden oldies!
  Leuke randjes weer hè voor de komende week. Ik ga d'r morgen aan beginnen.

  Fijne zondag, groetjes van Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed bezig, zeg !!!
  Liefs uit Limburg

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie stoffen en wat een mooi patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een apart patroon voor de bloemetjes Ria, dat zal heel mooi worden. Je bent wel lekker aan het opruimen. Maar al die oude stofjes zijn nog net zo leuk als toen je ze kocht hoor.
  Groetjes, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben heel benieuwd naar je oude lapjes! tot vanmiddag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zijn toch prachtige lapjes Ria. Niet zulke kleine vierkanten, dus je je had er heel wat liggen. Dat wordt weer een prachtige quilt. Heerlijke uitdaging ook.
  Je spider is ook al zo leuk! Veel plezier morgen.

  BeantwoordenVerwijderen