zaterdag 28 februari 2015

Eindelijk.

Eindelijk heb ik de rust weer een beetje weer gevonden om met lapjes aan de slag te gaan, het shotje vit. D heeft me weer een beetje op weg gebracht.
 Al een paar weken werd ik achtervolgd door dit vrolijke patroon, Marina plaatste hem een paar weken terug op FB en was meteen verkocht en al helemaal omdat het te maken is met de mallen van Marti Michel.
Zondag middag dook ik gelijk in de doos met mallen en begon te puzzelen, maar ik kwam er achter dat er nog een andere set nodig was om het compleet te maken. In mijn beleving had ik ook deze set. maar hoe ik ook zocht niet te vinden. Dus ik dacht ik heb me vergist, dan maar zelf tekenen want de drang om ermee te beginnen was groot. Uiteindelijk een mal van papier gemaakt, maar daar kan je niet zo gemakkelijk en precies omheen snijden.
Uiteindelijk lukte het me om een prototype te maken, en smede het plan om dinsdag naar Marina's Quiltcorner af te reizen. Druk dagje  eerst de boodschappen dan naar Marina en s' middags de bee in Breukelen, maar het was voor een goed doel.
Na een lekker kopje koffie en een gezellig babbeltje en twee pakjes mallen in de tas (groot en klein) want heer zijn weer vele mogelijkheden mee, ging ik huiswaarts. Maar hoe dichter ik bij huis kwam kwamen mij de mallen toch bekent voor, en eenmaal thuis liep ik naar mijn hobbykamer en viste zo de kleine mallen uit een stapeltje stoffen. Maar geen nood Janny zag er ook gelijk een quilt in dus die heeft ze van mij overgenomen, eind goed al goed.
Na het eten van een boterhammetje, hup de auto in en op naar Breukelen, waar ik dit Lucy Boston blok in elkaar zette. Nog eentje en dan kan ik de top in elkaar gaan zetten.
Clara had met hulp van Janny de flanellen quilt voor haar ernstig zieke vriendin afgemaakt.
Hij is in big stitch doorgequilt, zij deed hierin een workshop bij Laura in Amersfoort.
Het was weer een gezellige middag en ik ben blij dat ik de naald weer opgepakt heb.

Nu ga ik heerlijk uitrusten van een lange werkweek met de randjes van 2015, want wat zijn ze weer leuk.
Een fijne week en groeten van Ria ;0))

 

7 opmerkingen:

 1. Het is ook een mooi patroon, succes met het maken!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is ook een mooi patroon, succes met het maken!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is inderdaad een heel mooi patroon! Veel plezier ermee Ria! Groetjes, Annemieke
  Quilts van kippetje)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk patroon Ria, en meestal als je zo'n gevoel hebt dat je iets in huis hebt, klopt het wel. Maar waar??? Ik ben zéér nieuwsgierig naar de Lucy-top. Die moet wel prachtig worden.
  En big stitch, dat klinkt interessant. Lekker opschieten lijkt me ;-) Liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, wat een leuk verhaal, dat je de mallen al thuis had liggen :-) Je hebt weer een leuk patroon in de planning, veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat je je weer beter voelt. Wat een verhaal met de mallen gelukkig kon je ze zo overdoen. De quilt met de vrolijke kleuren is mooi en wat een mooie quilt voor de vriendin.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is een ontzettend leuk en vrolijk patroon zeg!! Ik kan me voorstellen dat je niet kon wachten om daar mee te beginnen. Ook leuk om restjes te verwerken. En, haha, die mallen, dat je ze toch nog thuis had liggen. Gelukkig dat je Janny er blij mee kon maken.
  Mooi en heel anders weer, dat blok dat je maakte.
  En ook heel mooi en warm die flanellen quilt. Fijne week verder en liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen