zaterdag 30 januari 2016

Inimieni blokjes

Vorige week liet ik de eerste vier blokjes van de zien van de sew along van The Temecula quilt co. 
En deze week was het tweede dwwl 12 mini blokjes. Nu heb ik wel veel civil war stofjes verzameld, maar licht met een kriebeltje heb ik niet zoveel. Je wilt toch zoveel mogelijk verschillende stofjes gebruiken en dat was bij deze blokjes het geval. Toen bedacht ik dat ik vorig jaar op FB stoffen verkoop van iemand restjes had gekocht, en met opruimen was ik ze zeker tegengekomen maar had ze op een ander plaatsje gelegd en gelukkig heb ik ze snel gevonden, en nu zijn ze klaar.
Maar dit is niet het enige nieuwe project waar ik mee begonnen ben, ik kan het maar niet laten er zij teveel leuke dingen om te maken. Ook op FB kwam ik een leuke sjaal tegen die me niet al te moeilijk leek, en je kunt met een groep meebreien. En dan kom je op de site van Wol en Co.
Daar kun je kiezen uit 150 van die prachtige wolletjes, en nog veel meer. Het besluit was snel genomen de  kleurtjes uitgezocht en twee dagen later werden ze keurig op mijn werk bezorgd.
En nu ben ik al weer zover, vanavond nog een paar naaldjes breien.
Maar ook aan de mandjesquilt wordt gewerkt, dinsdag op de bee heb ik de eerste mand geappliceerd, de rand en de strikken nog , en ook de flying geese ligt al gesneden. Ik heb besloten om alleen de blokken te maken die ik echt leuk vind, en ook de tuusen blokken. Tenslotte heb ik gemiddeld maar ongeveer 6 uur per week om te handwerken, en moet het wel overzichtelijk blijven. Vorige week is ook de randjes lap af gekomen, zodra er iets mee gedaan is plaats ik wel een foto.
Morgen de allerlaatste rand van Jane eraan zetten, dan is deze top ook een feit.
Deze week is er weer een lapjesruil, en nadat de vorige niet zo'n succes was heb ik toch besloten om nog een jaartje mee te doen. Dus morgen ga ik de lapjes in een envelop doen, en afwachten wat ik ga ontvangen.

Als ik zo teruglees heb ik een vruchtbare week gehad qua handwerken, sinds een paar dagen heb ik ook weer wat meer energie om wat te doen, de afgelopen maanden was het ver te zoeken.
Ik vond nog een leuke spreuk op FB en die vind ik toch wel erg leuk, dus bij deze. Groeten van Ria en een gezellige week.
 
 

8 opmerkingen:

 1. Leuk bezig Ria, die wol ben ik ook dol op, Holst neem ik aan, en in zoveel kleuren, heerlijk om mee te breien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O Ria wat en je ijverig geweest. En wat wordt het mooi allemaal. Dat mandje is echt schattig. Ik ben benieuwd hoe de quilt zal worden. Maarre... Ik ken dat gevoel wel, want ik heb geen ufo's liggen en toevallig vanmorgen mijn kamer opgeruimd. En de mallen gevonden hoor 😀
  Geniet van je zondag, liefs Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige blokjes Ria, je bent echt een bezig bijtje :-D
  En ben benieuwd hoe je sjaal wordt!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke blokjes. Je hebt inderdaad veel gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke blokjes. Je hebt inderdaad veel gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk die miniblokjes en wat een schitterend garen! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg leuke blokjes en prachtig garen voor je breiwerk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, je hebt nu heel wat leuke dingen onderhanden. Wat een miniblokjes zeg! Die mandjesquilt spreekt me heel erg aan!

  BeantwoordenVerwijderen