zaterdag 18 juni 2016

Terug van weggeweest.

Even een weekje  er tussenuit geweest, zoals ik al eerder schreef zou ik naar een midweek in Diever gaan.
 En na alle voorbereidingen thuis gingen we aan de slag in het nieuwe huis van Laura van Laura's quiltatelier in Amersfoort.
Een prachtig huis in een mooie omgeving. De strips die we hadden gesneden werden op volgorde aan elkaar gestikt en daarna weer gesneden.
Met het op volgorde van het aan elkaar stikken had ik het tornmes nogal eens nodig, het moet natuurlijk wel kloppen.
Dit zijn de kleuren van Janny, mooi en fris.
En aan het einde van de dag zag het er zo uit, met alle stickers er nog op.
En na noeste arbeid was dit het resultaat was, de helft van een quilttop. Deze quilt zagen wij voor het eerst in Ohio waar wij met Laura bij de Amish op bezoek waren. Onze mond viel open toen de quilt tevoorschijn kwam. En zie nu zijn we zelf zover.
Met dank aan al het rekenwerk van Laura, die hem vorig jaar ook al met een groep quiltsters maakte.
Er werden twee cursussen gegeven, de andere dames waren aan de slag met een geweldig wollen kleedje. Ondergrond en apllicaties zijn uitgevoerd in wollen stoffen, heel mooi en er is een pakket van, te bestellen bij Laura. Heel mooi en fijntjes.
En nu we toch in het hoge noorden waren konden we na de midweek gelijk door naar het Quiltfestival in Groningen. Janny had een adres gevonden in Kloosterburen, slapen in hutten ,van Horizon. Wat niet zo prijzig was, het was prima voor 3 overnachtingen, ruimte genoeg om in de avond nog een werkje te doen en gezellig te zitten.

 Wat een prachtige kerkjes hebben we gezien, ook warener quilts in allerlei kleine zaaltjes. Een grote diversiteit van traditioneel tot artquilts.

 Ook in verschillende molens waren quilts te bewonderen, in een zelf gebreide quilts, meer warme dekentjes dus.










 Hier een kleine impressie van wat er te zien was. En dat was heel veel, tevreden en met heel veel ideetjes gingen we huiswaarts.
Maar er was ook een hal met lapjes en quiltbenodigdheden, waaronder Cordi uit Groningen, die heeft zulke mooie felle kleurtjes, dus daar moest iets van mee naar huis. Een mooie aanvulling voor de projecten die nog in de hoge hoed zitten en die er zeker een keertje uitkomen.

Ik wens iedereen een fijne week, en ik ga lekker verder met mijn Light in The Valley Quilt.

Groeten van Ria ;0))






 

5 opmerkingen:

 1. Ik vind je Light in the Valley quilt echt helemaal geweldig Ria, wat een prachtig effect! Dank je wel dat we mee mogen genieten van de resultaten van jullie cursus en van de trip naar het Quiltfestival. Het was mij iets te ver om in 1 dag op en neer te rijden. Maar goed, je kunt niet alles hebben. Veel plezier met het vervolg van je quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schitterend effect heeft deze quilt die je maakt!!! Zag al een paar foto's op Facebook, nu reageer ik maar eens wat uitgebreider hier op je gezellige blog. En wat een schitterende samenvatting van foto's van het Quiltfestival in Groningen!!! Erg fijn dat je zo lekker kan genieten van je vrije tijd!
  Fijn weekend, liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je een prachtige quilt aan het maken en wat leuk dat je in Groningen bent geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is terugkijken op een heerlijke week Ria. Jullie quilts zijn prachtig. Ik verheug me er al op de jouwe in het echt te zien. Dat wollen kleedj heb ik vorige week al op de bee gezien, van Anneke. Echt een mooi werkje.
  Liefs , Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie quilts allemaal ... Het klinkt als een weekje heel erg genieten wat je hebt gedaan Ria!
  Geweldig effect heeft zo'n quilt van al die reepjes. Ik snap dat jullie daar helemaal weg van waren!

  BeantwoordenVerwijderen