zaterdag 11 februari 2017

Handwerkbeurs en een leermomentje.

Gisteren een heerlijke dag gehad met vier dames naar Zwolle, naar de handwerkbeurs. Het was al weer wat jaartjes geleden dat ik in de IJsselhallen was en het was behoorlijk gegroeid. het was goed te zien aan het aantal kramen dat er weer veel gebreid en gehaakt wordt. Maar ook genoeg Quiltkramen hoor. Na een kopje koffie spraken we de tijd af om te lunchen, en iedereen begon aan haar eigen rondje, om elkaar ook weer geregeld tegen te komen. Voor mij begon de ochtend met een cadeau, Trijntje van der Horst
Was het eerste quiltwinkeltje wat we tegen kwamen, zij demonstreerde een nieuwe lineaal om op een slimme manier snel leuke blokken te maken. En uit het niets kreeg ik van haar een mooie quiltart Agenda, mijn dag kon niet meer stuk, hartelijk dank Trijntje. Jammer dat je helemaal in Groningen woont. Op de foto zie je mijn aankopen, de grote lap is de achterkant voort mijn Light in the Valley dan kan ik hem eindelijk afmaken. Gekocht bij Elly Prins, want zij verkoopt stoffen speciaal voor de achterkant van 2.75 cm breed, dus geen naden met doorquilten. Verder nog een nieuwe vingerhoed gekocht want daar heb ik altijd ruzie mee, deze is van Prym , vanmorgen al uitgeprobeerd en ik denk dat dit een blijvertje is. Verder een klos garen voor op de spoeltjes nog wat bandjes voor de Crazyquilt en ook hele foute roosjes, ach ja crazy hè.
En een houten speld voor mijn omslagdoeken.
Maar wat was ik blij dat we gisteren zijn geweest, het is een sprookje in de tuin maar een boze stiefmoeder op  de weg. Voor mij mag het wel weer verdwijnen want de jaarlijkse foto is is gemaakt, nu op naar de lente.
 En dan nu het leermomentje, in het kader van ook eens wat afmaken de vlinders. Ze hingen al een tijdje in het zicht maar ik had te dikke tussen vulling gebruikt voor zo'n klein quiltje. Hierdoor kwam de zijkant niet erg mooi uit en een tijdje dacht ik laat ik het maar uit elkaar halen. Het zou veel te veel werk zijn, dus deze week de stoute schoenen aan getrokken en aan de slag ermee. De border wat smaller gesneden en toen met een siersteek de boel plat gestikt. Het kon ermee door en toen toch maar afgebiest. het komt niet in de kamer te hangen maar is leuk genoeg voor mijn werkkamer. Op naar de volgende UFO.
 Aan mijn Lucy wordt ook gequilt maar doordat mijn vingers niet zo mee werken duurt het wat langer maar vorderingen worden zeker gemaakt, misschien dat de nieuwe vingerhoed daartoe bijdraagt.

Volgende week hebben weer Breukelse Bijtjes, ik verheug me er al op.
Groeten van Ria ;0))
😌
 

6 opmerkingen:

 1. Dat klinkt alsof jij je prima vermaakt hebt in Zwolle. Het was inderdaad een lekker grote, ruimt opgezette en goed gesorteerde beurs. Morgen mag ik nog een keer, maar dan om te werken. Hopelijk is het morgen een beetje te doen op de wegen. Geniet lekker van je aankopen en succes met uitproberen van de nieuwe vingerhoed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ria, wat een leuk uitje was dat! Allemaal mooie spulletjes gescored. De speld vind ik prachtig en de roosjes helemaal niet fout hoor. De. Linders zij. Gewoon leuk geworden en Lucy is echt een juweel. Nu lekker thuis nagenieten en aan de slag. Liefs, Sonja.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik bedoel: de vlinders zijn gewoon leuk geworden. Waarom zit er geen correctieknop op deze site?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke Handwerkbeurs dit jaar hé, zoveel groter en toch veel te doen! Je hebt leuke aankopen gedaan! Mooi is je vlinder-quilt en je Lucy B. is erg mooi!
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat was inderdaad een goed begin van je dag daar in Zwolle, met die agenda!!
  Ik vind je vlinders enig! Ik vind die brede border ook mooi er omheen. Mijn vlindertjes zijn bijna klaar! Dagdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je die agenda kreeg! Ik snap dat je dag niet meer stuk kon. En er was natuurlijk nog veel meer moois te zien!
  Ik vind je vlinderquiltje erg mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen