zondag 2 oktober 2011

De resten quilt schiet lekker op

Met mijn haren in de verf schrijf ik dit berichtje, gisteren was ik heerlijk vrij en heb lekker geklust in en om het huis. De tuin die een vreselijke puinhoop is dit jaar vanwege alle regen die er viel in mijn kostbare vrije tijd. Er kan niets meer bij in mijn bakken dus die moeten eerst geleegd voordat ik verder kan, maar het ziet er een stukje beter uit. Ook mijn nieuwe zeemstok heb ik uitgeprobeerd en hij werkt perfect, ik kan weer naar buiten kijken. In huis gestoft en gezogen en ook was er nog een beetje tijd om een hexje te maken.
Dat geeft een fijn gevoel en vandaag kan ik er met een gerust hart op uit met dit prachtige weer als kadootje van de herfst. Nog drie weken werken en dan heb ik eindelijk vakantie en staat de grote reis voor de deur.


De restenquilt heb ik zondag op mijn bed uitgelegd en alle ton-sur -ton puntjes een plekje gegeven. Inmiddels is alles gestikt en genummerd en keurig op stapeltjes gelegd en kan aan elkaar worden gezet, een mooi klusje voor de grote bee.


Hiernaast een detail van hoe het moet worden.


In blog land is er nog steeds veel ellende en de berichtgeving van WEBLOG is erg slecht, de meeste logjes zijn wit en je mag blij zij nog iets te kunnen lezen. Vele quiltsters zijn nu overgestapt maar open nog altijd een link naar hun oude log te kunnen plaatsen, de vele buitenlandse lezers zijn ons een beetje kwijt geraakt.
Zoals jullie zien heb ik wat dingen toegevoegd, zoals een plekje voor de nieuwste siggy en een fotoalbum van mijn eigen quilts door de jaren heen.

En dan nog even pronken met andermans veren, een vriendin van Janny vroeg of ze een quilt kon maken van een afbeelding van een schilderij van Matisse. Het was te proberen en nadat ze samen stof hadden gekocht ging Janny aan de slag met dit resultaat, en hij was precies klaar voor haar verjaardag.8 opmerkingen:

 1. Leuk, zoals je blog steeds aangekleder wordt. Ja, de problemen bij weblog zijn groot. Ik denk niet dat ik terug ga.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet hij er leuk uit, ik vind de kleuren geweldig! En die Matisse is gaaf geworden, geniet van het mooie weer en tel de dagen maar af voor de "grote" reis! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je restjesquilt wordt erg leuk. De Matissequilt is mooi geworden. Ik denk niet dat ik terugga naar weblog. Maar het zo fijn zijn als je een verhuisbericht kon plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schitterend quilt,
  Wat een schitterend quiltje is dit geworden
  Ik ga niet terug naar web-log
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie restenquilt, mooi patroon. Heerlijk zo'n reis in het verschiet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je blog wordt steeds leuker! Is je haar weer mooi geworden, haha. Dat moet ook af en toe gebeuren hè!
  Wat een enige kleurige quilt wordt dat Ria. Een plezier om naar te kijken. Sterkte met je tuin en groetjes van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Even kijken of het nu wil lukken met de reactie.Gr. Clara

  BeantwoordenVerwijderen