dinsdag 15 november 2011

Nog één keer Houston

Ed is jarig vandaag, Laura en Henk hadden de deur van de hotelkamer versierd, en bij het ontbijt werd hij toegezongen.
Met z'n zevenen gingen we op weg naar de botanische tuin, het was een pittig stukje met de bus, maar het was prachtig weer.Na een flink eindje wandelen kwamen we aan bij het bezoekerscentrum, waar we via lichtbeelden de historie van de tuin uitgelegd kregen.
Maar koffie was er niet dus die werd bij star bucks gehaald met een traktatie van Ed. Marjoke, Sjaan en ik konden niet lang blijven want wij hadden een workshop, en moesten om 2 uur weer in het convention center zijn. Henk zette ons met een sandwich op de bus en we waren op tijd in de les.
En op de foto's hiernaast zie je hoe het er aan toeging, wat hadden we een plezier. Een min puntje, ik had de verkeerde stof meegenomen om te verven maar gelukkig had Marjoke genoeg voor ons twee. Het was een heerlijk geklieder en de vloerbedekking zag er niet uit aan het einde van de middag. Het was erg leuk om te doen en zeker voor herhaling vatbaar, we hebben er weer wat mooie lapjes bij in de verzameling.
Direct na de workshop konden wij naar de winkels, het was nog heerlijk rustig want het was nog niet open voor iedereen. Terwijl wij op ons gemak het wensen lijstje konden afwerken en konden snuffelen, stond er buiten al een enorme rij die pas om 7 uur naar binnen mocht.
Terwijl het binnen steeds drukker werd en wij best trek kregen, nam Laura ons mee naar het food-cort waar het heerlijk rustig was. Hier deden we ons tegoed aan een heerlijk hot-dog.
Hierna hebben we nog wat rondgelopen maar eigenlijk waren we best moe en morgen was er weer een workshop.


En wat voor eentje, een snelle methode snijden en stikken van het pine-apple blok. De wokshop werd gegeven door Karin Hellaby. Zij heeft verschillende boekjes geschreven over snelle methodes, we hadden een divers gezelschap. Dames uit alle delen van de wereld. Op de ene foto zie Janny in aktie en de laatste foto is het resultaat te zien van alle gemaakte blokken.


Tussen de middag kwam Marjoke met ons lunchen en zijn we nog even naar de winkels gegaan. 
Voor de mensen die niet zo goed ter been zijn waren er scootmobiels te huur, dit was niet altijd een succes want het heeft wel even oefening nodig.


Terug in het hotel deden we nog een show en tell na het eten en weer was er een dag verstreken.


En dan is er nog een dag voor de winkels en de tentoonstelling , een mooie jas voor de auto en een heuse lounge voor de echtgenoten.
En natuurlijk nog wat leuke dingen gekocht, een mooi schaartje in een tinnen hangertje. Mallen en rulers en een boek van Marti Michel
Een mooie kerstman van hout met patchwork motieven, op de foto ook de andere kerstmannen De kleine zit op een space shuttle, gekocht bij NASA. En het pakket Feather study vanCaryl Bryer Fallert , en nog vele andere spulletjes.
En waar ik ook erg blij mee ben is het inch voetje voor mijn naaimachine.

En Moe van het winkelen, hebben we het laatste stuk van de tentoonstelling beken, voor iedereen wat van traditioneel tot art. Allemaal met liefde gemaakt.
Als je meer foto's wil bekijken kun je op de Amish buggy klikken,  onder volgers, onder dat plaatje bevind zich mijn fotoalbum.
En dan is het echt tijd om afscheid te nemen van het convention center, nog even naar de bovenste verdieping om nog wat foto's te maken en dan s'avonds naar de Italiaan om lekker te eten. Janny is morgen jarig en dat melden we bij de bediening, en zij krijgt een extra groot toetje compleet met kaarsje. Jammer dat de foto niet scherp is. Helaas konden Laura en Sjaan niet bij het eten zijn want die hadden nog een workshop.


De volgende morgen werd Janny verrast met een versierde deur, en hebben we aan het ontbijt met elkaar gezongen. De tafel was versiert met vlaggetjes en er waren schildpadden kadootjes, hoe kan het anders.
Nog even de tanden poetsen en dan met de koffers naar beneden, en op naar het vliegveld.
We vliegen via Philidephia  naar Amsterdan. En een beetje brak nemen we afscheid van elkaar.


Afscheid van een prachtige vakantie met vele tegenstellingen en waardevolle herinneringen,ééntje met een dikke gouden rand en onvergetelijk.


7 opmerkingen:

 1. Wat heb je een mooi verslag geschreven in al die logjes Ria. Alsof je er zelf even bent! Echt prachtig! Een tijd voor jou die je nooit zal vergeten. Groetjes van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een onvergetlijke trip moet dit zijn geweest. Fijn om die workshops te kunnen volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ria wat heb ik genoten van je verslag wat een reis, en wat een mooi quilts hangen daar allemaal.

  Leuk dat je ook wat workshops hebt kunnen volgen.
  Ik denk dat als je daar bent allemaal wel een scootmobiel nodig hebt! wat is het daar groot
  Nu dit is en reis om niet gauw te vergeten
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat was Houston mooi en wat heb je een geweldige reis gemaakt kan me voorstellen dat je deze heel mooi en bijzonder vond.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldige ervaring he Ria?
  Bij de Amish in de sneeuw en in Texas in je t shirtje.
  Super. Leuk dat je ons hebt laten meegenieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank voor het delen van je reisverslag.
  heb genoten van je foto's en verhalen.
  groet Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Net eindelijk even tijd vrij gemaakt om je foto album volledig te bekijken. Heel mooi zeg, en wat een prachtige quilts heb je overal gezien. Ik heb erg genoten van je verslagen en je foto's.

  BeantwoordenVerwijderen