zaterdag 10 december 2011

Bee op dinsdag

Dinsdag was weer onze grote bee, en Janny kon ons vertellen dat we weer terug kunnen naar onze oude stek bij de kerk. Het zaaltje is wel iets kleiner geworden maar het was ook wel erg  ruim, dus dat is een leuke start voor het nieuwe jaar.

Natuurlijk begonnen we met een lekker bakje koffie en Janny had iets lekkers gemaakt voor erbij. En wat ligt daar nu op tafel PAKJES, echt Sinterklaas was geweest. En wat zat erin???
Een mooi speldenkussen wat perfect paste bij het naaldenboekje wat we vorig jaar kregen. Een leuk panneltje, zelfs een volledig pakketje om een mini-quiltje voor kerst te maken. 
En een hèèl klein naaidoosje met tornmes, schaartje naalden en spelden erin.
Dank U Sinterklaasje!!!


Er werd weer het nodige bij gekletst en natuurlijk waren er weer leuke dingen te bewonderen.
Zoals het leuke quiltje van Clara, gemaakt in het quiltcafè bij Marina in Den Dolder. 
De figuurtjes zijn met flisofix geplakt op een ondergrond en daaroverheen een laagje tule. Hierna is alles doorgequilt, een schattig snel werkje.
En dan de hele kleine hexagonnetjes van Annelies, ze zijn gmaakt van een stofje waar kleine knoopjes op gedrukt zijn. Ik heb er een  lineaaltje naastgelegd om te laten zien hoe klein ze zijn, een echt priegelwerkje.
En wat is Nel blij en trots dat haar Marker, van oud Hollandse stofjes van den H&W, af is.


Het was een project van ongeveer 10 jaar, de top ging snel maar door alle naden in de achterkant, ze gebruikte de resten voor de achterkant, ging het quilten niet erg lekker.
De opluchting was groot toen zij het laatse steekje van de bies zette.
En hij is prachtig geworden.
En dan hier de top van Janny, wij deden in Amerika de pineapple workshop. Nu is zij niet van de kleine quilts want ze moeten gebruikt kunnen worden. En zie hier haar versie van de quilt.


En ik ben zelf verder gegaan met het aan elkaar zetten van de resten quilt.
Het is een pittig werkje maar ik moet nog 3 rijtjes en dan kan ik de lange banen gaan doen en de rand
Dan nog even tot slot, gisteravond, op vrijdag hadden wij de reünie van de reis.
Het was bij Laura en Henk thuis.
En wat hebben we nagenoten en wat was het fijn om te horen hoe iedereen de reis had ervaren.
Het was voor mij een fijne afsluiting van de reis van mijn leven, en ik wil nog eens benadrukken wat een heerlijke hobby wij hebben en wat komen er fijne mensen op ons pad door onze hobby.

4 opmerkingen:

 1. De bee ziet er erg gezellgi uit. Mooie werkstukken. En dan ook nog zulke leuke sinterklaascadeautjes. Jullie zijn verwend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er erg gezellig uit, altijd leuk om een bee verslagje te lezen en dan ook nog zo,n leuke verrassing.
  Goed weekend!

  Groeten Miny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je laat weer enige dingen zien en wat een lieve Sint heb je op bezoek gehad! Schattige spulletjes! Nu geniet nog maar lekker na van je reis, zoiets groots mag best lang nasudderen! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij hebben jullie een hele gezellige en fijne Bee. Heerlijk om zo van elkaars mooie werk te genieten.
  Fijn ook Ria dat jullie zo'n fijne afsluiting van jullie reis hadden. Het is natuurlijk een reis die je nóóit zal vergeten. Als je er aan terug denkt, proef, voel en zie je alles weer. Geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen