zaterdag 14 januari 2012

Bee op dinsdag en huisjes

Afgelopen dinsdag konden we weer in onze oude verbouwde ruimte om te genieten van de dinsdag bee. Marry was jarig geweest en trakteerde op heerlijk zelfgemaakt gebak, we hadden elkaar veel te vertellen dus het was een gekwek van jewelste.


We kunnen ook wat quilts ophangen zodat het een stuk gezelliger aandoet, de zwart- witte is van Annelies en al een paar jaar onderweg, nu een affo, hij is gemaakt met de eerste mallen set van Marti Michell. Clara had in plaats van de kerstkaart een bakje met krokussen voor iedereen.


En de huisjes van Janny, zij maakt ze helemaal scrappy en 7.5/7.5 . hele lieve kleine huisjes met sashings met kleine bloemen sliertjes.
En Mar had ook weer niet stilgezeten, ook een huizen quilt, na dacht ik een patroon van Ulla Lenz, je wilt niet weten uit hoeveel stukjes de huizen bestaan een , alweer een huzarenstukje.
En dan hier een setje huisjes van mijzelf. het is bijna verslavend, een keer begonnen kan je niet meer stoppen, maar ja de tijd hè je moet wel.


Op de bee heb ik weer aan de restenquilt gewerkt en alle blokken zitten nu in rijen aan elkaar vast en zijn klaar om samengevoegd te worden. Thuis kom ik gewoon niet aan dit klusje toe en hier heb ik er de rust voor.
En dan vandaag, ik had lekker vrij dus ik heb heerlijk uitgeslapen na een zeer zware week.
Ik had speciaal deze dag vrij geroosterd want er was open dag in Den Dolder bij Marina. En zo'n dag is altijd leuk, de nieuwe cursussen worden gepresenteerd en je komt er natuurlijk veel bekenden tegen die je een poosje niet gesproken hebt. Kortom een feestje.


En natuurlijk is het feestje niet compleet als je daarna met lege handen thuis komt. Dus weer een zakje stofjes voor de lucht en eentje met met steentjes en dakpannen. Een lapje voor de hoekblokjes, het oranje lapje met de balletjes, 5 FQ die altijd wel een bestemming krijgen en tot slot 2 klossen aurifil.


Nu kan ik heerlijk ontspannen verder met de huizenbouw.

10 opmerkingen:

 1. mooie quilt op de achtergrond en ook alweer mooie huisjes erbij

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie ruimte is het geworden, lekker licht! Mooie dingen weer allemaal geshowd en die huisjes zijn allemaal te gek! Veel plezier met je steekjes, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke huisjes en ook hele leuke lapjes ;)
  Bouw maar lekker!
  Groetjes
  Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk zo een Bee en mooi jullie huisjes
  Fijn weekeinden

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke huisjes zijn het. Je hebt mooie aankopen gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk die stofjes voor de huisjes.
  Weet je wat het is Ria, die vingerhoedjes is echt voor verslaafden, want je kan het overal doen, bij de tv, als ik sta te wachten tot het eten gaar is enz, enz. Maar zo erg is het ook niet hoor. Het is een werkje voor op de bee, wij hebben niet zo veel ruimte dus kleine werkjes zijn altijd handig.
  Succes en jullie hebben een prachtige ruimte voor jullie bee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie hebben een mooie ruimte voor de bee, lekker dat je hier ook quilts op kunt hangen. Heerlijk dat je een vrije dag had, kon je lekker naar Marina toe. En ik zie het al: er zijn weer allerlei mooie lapjes aan je vingers blijven plakken ^_^ Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gezellig weer ria, jullie Bee. Ik ben helemaal weg van de ene huisjesquilt, al die scheve. Enig!
  Jouw huisjes en lapjes mogen er ook zijn. Dat wordt van jou ook een heel dorp.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie huisjes! ! !
  Ik vind de huisjesquilt van Mar ook super leuk.

  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het ziet er weer supergezellig uit Ria. leuke huisjes ook joh!

  Prima aankopen ook weer!

  Groetjes en fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen