zondag 13 mei 2012

Veldhoven en huisjes

Dit prachtige Amish poppenhuis was onderdeel van de Tentoonstelling in  Veldhoven. Ik heb inmiddels een Fotoalbum Veldhoven 2012 (klik) gemaakt wat je nu kunt bekijken. De foto's zijn niet optimaal maar dat komt door de belichting, die niet overal even goed was om te fotograveren.
Ook dit poppenquiltje sprong eruit door zijn sterke kleuren, ik heb van iemand een oud poppenbedje gekregen en ik denk dat ik dit quiltje als voorbeeld ga nemen.
De rest van de foto's zijn te zien in het album.
War hingen er veel quilts en in allerlei technieken, maar ook de winkels waren weer om te smullen.
Helaas heb ik een beetje een inkoopstop dus mocht alleen nuttige dingen van mezelf kopen.


Voor de batikquilt had ik te weinig achterkant stof dus heb een mooie roestbruine batik bij Elly Prins gekocht, dus die kan nu echt worden gedubbeld en gequilt. Verder nog wat mooie klosjes Aurifill, een zakje met glimmende bandjes, een kantje en twee zakjes kleine knoopjes en een leuk uilenstofje voor een blokkenrol.
Dit is de batikquilt in volle glorie en een beetje groot uitgevallen. Deze week heb ik alles gestreken en op elkaar gelegd zodat ik hem op de volgende bee kan gaan tacken, anders zijn alle lagen weer met kreukels.


Deze week heb ik ook nog een rijtje huizen toegevoegd en nu moet ik er nog 18 maken. De Kaffe Fasset is doorgequilt en de bies ligt klaar, dus wie weet volgende week een Affo.


Vanmiddag eerst maar even de tuin in om het onkruid te lijf te gaan voordat het weer gaat regenen.


Allemaal een fijne week toegewenst en een droge Hemelvaartdag.
Groeten van Ria ;0)

7 opmerkingen:

 1. Prachtig was dat huis en de bedjes hé.
  leuk je huisjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk die quiltjes op de kleine bedden.
  Je huisjes worden prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel Ria voor de mooie foto's van Veldhoven, wat een prachtige quilts zitten er tussen. Je huisje zijn erg leuk aan het worden.
  Je batikquilt is prachtig.!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi! Hij ziet er echt geweldig uit en je andere ook bijna af en dan nu weer mooie stof en garentjes, wat ben je goed geslaagd! Morgen even uitgebreid van je album genieten! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent snders toch aardig in de weer geweest. Wat was Veldhoven weer een dag met een sterretje, hè?
  Succes met je bijna affo!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ria. Wat een geweldig poppenhuis is dat! Hartstikke leuk. En ook dat kleine quiltje, ontzettend leuk om na te maken.
  Wat heb je veel gedaan joh. Je batikquilt is prachtig. Altijd fijn om met batik te werken. En je huisjes schieten ook al op. Binnenkort heb je niet één, maar een heleboel affo's!! Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog even. Ik heb je album net bekeken. Oh wat een mooie dingen!!

  BeantwoordenVerwijderen