zondag 10 februari 2013

Bee van de Breukelse Bijtjes.


Dinsdag was het weer zover, geen sneeuw op de weg alleen een enkele hagelbui. De Bee van De Breukelse Bijtjes, zoals ik vorige week schreef doen  vier van ons mee aan de MM club in den Dolder en we gingen na de koffie aan de slag en we waren blij dat we elkaar konden helpen. Op de foto zie je Clara druk aan het snijden en het eerste blok lag al snel op tafel.
 Ook Janny en Lenie waren druk met de naaimachine. Janny had besloten om 10 strips aan elkaar te zetten om zo grote blokken te krijgen, zij maakt graag grote quilts die op bed gebruikt kunnen worden.
Maar bij het snijden bleek de lineaal te klein en moest er een extra lineaal aan te pas komen en uiteindelijk werden het mooie grote blokken.
Hier kun je zien hoe de blokken gelegd kunnen worden, het effect is erg leuk.
 En dit zijn mijn blokken, leuk maar ik houd het bij deze vieren de rest van mij strips heb ik aan Janny gegeven. Ik ga er een tas voor mijn mallen van Marti van maken, ik denk dat ik met de volgende linealen meer uit de voeten kan, stripjes is misschien niet zo mijn ding.
 Nel is nog steeds druk met het haken van de beestjes, het is erg veel telwerk maar het resultaat is prachtig. Dit is ook weer een leuke collectie. Maar wie denk dat ze niet meer quilt heeft het mis want ze is ook druk met de Mysterie van het gilde, en hiervoor gebruikte ze weer leuke kinderstofjes en is bijna aan het quiltwerk toe. De rand met de sterren oet zij er niet aan.
 Annelies was druk met de top van de vorige bee, zij wil gewoon wat dingen afmaken.
 Mar deed een workshop bij Jaqueline de Jonge (klik).
En hier het prachtige resultaat, kleurrijk zoals al Jaqueline haar Quilts.
 En ook Marry blijft kleurrijk werken, de kleine quilt is af en gaat naar een goede vriendin.


 Ook voor mij kwam er deze week goed nieuws, Marcha had verkeerd gekeken en mijn betaling over het hoofd gezien. Dus eindelijk lagen mijn lapjes voor de Temecula quilt donderdag in de bus en kan ik met een gerust hart verder met de volgende blokjes. Hiernaast de blokjes van vorige week daarvan moeten er nog twee gestikt worden. Deze week is het een sterretje dus vanmiddag maar stofjes uitzoeken en snijden.
 Waar ik ook stofjes voor moet gaan zoeken is het nieuwe mini quiltje van de little things club. Het is een mini apple core heel schattig.
De sterren van de vorige keer zijn bijna af en daar volgt volgende week een foto van.
 En deze week werd ik ook nog verrast  met het verzoek om een siggy te ruilen. Dankt je wel Carla Brinkhaus uit Tegelen.
Verder was het een superdrukke week op het werk op all fronten, en ga ik vanmiddag lekker mijn rust pakken tussen de lapjes.
Volgende week  lekker naar de kapper, dat voelt dan ook weer een stukje beter.
Iedreen weer een hele fijne week en op naar het voorjaar.
Groetjes van Ria ;0))
  

 

9 opmerkingen:

 1. Leuk naar alle werkstukken van je bee te kijken !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie werkstukken worden er op je bee gemaakt. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, die blokken van strips. Geniet van je vrije middag Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat wordt er veel moois gemaakt bij jouw op de bee. Het een nog mooier dan het andere. Leuk de apple cores die je gaat maken en wat een mooie siggie heb je gekregen. En heerlijk naar de kapper dan voel je je meteen weer wat beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat veel leuks om te zien! Prachtig!
  Geniet ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jullie strip projekten worden erg mooi! Meenemen he de volgende maand, want voor elk werkstuk gemaakt met de mallen krijg je een extra lootje in de bak! Was ik vergeten te vertellen..... Maar nu weten jullie het in ieder geval ;-) de liniaal is de kleine, er is een grotere versie voor dit soort projekten (heb ik nog niet op voorraad), die is ook handig als je een quilt met blokken van bijv. 12 inch of groter op de punt maakt..... Ook ik leer iedere keer weer, maar zoals gezien hebben jullie het goed op kunnen lossen!
  Ik ben druk met nieuwe spannende voorbeelden en je set B heb je al, die kan je ook gebruiken met de Balipop quilt die nu op mijn blog komt in delen! Succes....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad, en wat een schitterend werk zie ik voorbij komen
  Fijne maandag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk hoor om al die mooie werkstukken te zien en het is zo te zien een gezellig clubje.
  Mooie stofjes heb je gekocht. Succes met het maken.
  Fijne week, groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk Ria, al die verschillende dingen. Het quiltje van Marry vind ik errug leuk, heel vrolijk. Fijn dat het in orde is gekomen met je lapjes. Heel aparte samenstelling!

  BeantwoordenVerwijderen