zaterdag 15 juni 2013

Nog iets tegoed en mijn Amish huisjes.

 Ik begin met het tegoed, vorige week was ik zo moe dat ik helemaal de foto's was vergeten die ik van de expositie  in de kerk had genomen.
Het zaaltje waar wij de bee hebben hoort bij de kerk dus wij konden binnendoor een kijkje nemen. De kerk is prachtig opgeknapt en heel licht van binnen , wit met een mooi groen plafond , doorgevoerd in de kussentjes op de stoelen. OP deze foto zien jullie de quilt van Janny, een mooi plekje onder het orgel.
Verder waren er nog andere kunstwerken te bekijken en allemaal gemaakt door inwoners van Breukelen.
 Mooie sculptueren.
Een gehaakte jurk van plastic tassen.
Een smaakvol schilderij van een zwaan.
En dit was een mooi weefwerk, er was genoeg te bekijken en de expositie wisselt om de paar maanden. Een mooi initiatief  om de plaatselijke een kans te geven hun werk te laten zien.
Verder is er deze week hard gewerkt aan de Amish huisjes  en de top is klaar. Het is niet zo'n groot project en ook weer simpel om te maken. En weer een stapeltje lapjes uit de kast gewerkt, deze waren gelukkig niet zo groot dus er is niet veel restvoorraad overgebleven.
En aan dit project ben ik nu aan het werk, de inspiratie kwam door het droevige bericht van het overlijden van Ans Kastein. Zij  heeft de strijd verloren maar laat heel veel moois en kennis achter. Jaren geleden gaf ze aan onze quiltgroep een Tesselation workshop. En ik heb in Winterswijk bij haar deze lappen geverfd, een geweldige workshop, die met heel veel geduld en zorgvuldigheid werd gegeven. 
Jaren verdwenen de lapjes in de kast voor ooit, en die tijd is nu aangebroken, ter ere van Ans.
Wat het precies gaat worden laat ik nog niet zien want ik ga eerst proberen of het lukt. Maar als het lukt gaan jullie dat zeker hier zien.

Hierbij wil ik het deze week laten, nog een weekje werken en dan heb ik vakantie, heerlijk even geen verplichtingen en alleen maar leuke dingen doen.
Groeten van Ria ;0)) en iedereen een fijne week.
Dit vond ik wel een leuk gezegde. 
3 opmerkingen:

 1. Leuk hoor Ria, zo'n tentoonstelling door plaatsgenoten. Bij ons is het één keer per jaar een dag, ook in het kerkje, maar het zou van mij wel vaker mogen.
  Die jurk vind ik erg mooi. Lijkt me alleen niet echt lekker dragen (een beetje klef).
  Ook je Amish huisjes zijn prachtig geworden.

  Groetjes, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je huisjes zijn leuk geworden Ria en zo heel anders dan de mijne!
  Ben wel benieuwd wat je met de geverfde lapjes gaat doen..... Nog een weekje en dan vakantie! Je bent vroeg dit jaar.... Ik moet nog wachten tot 20 juli, maar ook dat is het sneller dan je denkt!
  Fijne werkweek en bedankt dat ik weer even mocht meekijken!
  Groetjes
  Marina.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi initiatief, om in deze kerk zo'n expositie te houden.
  Jij bent weer lekker bezig met allerlei mooie projecten, zie ik wel. Je Amish huisjes zijn erg schattig, mooi om die in deze kleuren uit te voeren. En wat een lekker vooruitzicht heb je, met de vakantie voor de deur. Alvast veel plezier gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen