zaterdag 10 augustus 2013

Weer in het oude patroon.

Het is onvoorstelbaar maar wat vliegt de tijd,al weer helemaal in het keurslijf van de plicht die roept. Hoe graag je het vakantiegevoel wilt vasthouden je zit zo weer midden in de sleur. De dagen korten snel maar gelukkig is er voor de komende weken nog lekker weer voorspeld als we dan naar buiten kijken ziet het er in ieder geval nog gezellig uit.
Zondag heb ik de eindbies om mijn quilt gestikt, het is heel donker paars maar hij wordt weer afgebiest met een gezellig lichtpaars stofje uit dezelfde serie  waar de quilt van is gemaakt. Vandaag ga ik hem dubbelen en dan kan hij doorgequilt worden, en is hij op tijd klaar voor de nieuwe serie workshops begint. De donkerpaarse stof is al lang in mijn bezit, ik wilde hem voor mijn grote sampler gebruiken maar ik had niet genoeg. Dat is al weer ruim 20 jaar geleden, en nu is het uit mijn kast.

En zoals ik vorige week al schreef ben ik zondagmiddag ook aan mijn Love Entwined begonnen. En ik heb het halve kompas klaar.
S'avonds heb ik niet zoveel puf dus hier is het even bij gebleven maar morgen ga ik verder.Het is alleen al mooi om al deze mooie quilts op internet te zien groeien, echt een leuk project.
En dinsdag hadden we onze kleine bee, we waren met z'n drieën maar het was heel gezellig. Zelf was ik aan de hartjes bezig, ja die liggen er ook nog, en Janny demonstreerde de Apliquick tools. Ik was er een beetje sceptisch over maar ik denk dat ik binnenkort ook overstag ga want het is toch wel heel handig. Janny kan er goed mee overweg, zij is aan PHEBE begonnen en dat is ook een heel karwei. De schaapjes staan al in de wei en wat heeft ze een prachtige stof voor de vaas, dit wordt weer een hele mooie quilt. En onze Nel die houdt het bij gehaakt schaapjes, hij zat nog niet in elkaar dus daar komt nog een foto van.

Nu ga ik aan de slag en een paar quiltjes taggen zodat ze onder de machine kunnen, voor iedereen die nog vakantie heeft nog een fijne tijd.
Groeten van Ria ;0)) en tot volgende week.
 

8 opmerkingen:

 1. Tja Ria, beter laat uit de kast dan nooit;-). Maar het is weer een prachtige quilt geworden. Je kompas wordt ook prachtig, wat een mooie kleurencombinatie.
  En die vaas in inderdaad van prachtige stof. Wat een grappige voorstelling, zo'n vaas met schaapjes eromheen. Zit daar een verhaal achter?
  Groetjes en fijn weekend, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een prachtig oudje. En je kompas is erg mooi aan het worden, prachtige stofjes!
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent heerlijk bezig met van alles. Ziet er allemaal heel mooi uit.
  Groetjes, Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Al een mooie start heb je gemaakt met de LE. Mooie kleuren heb je gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je Mumm Sampler is heel leuk geworden Ria! Nu nog een heel kleintje ;-) de mallen liggen al in den Dolder, die zijn eerder in NL dan ik ;-)) vandaag weer de terugreis, de vakantie zit er voor 99,99% op. Maandag middag kom ik terug als het goed is en dinsdag ochtend weer aan het werk!
  Werk ze weer Ria de komende week, gelukkig is het koeler geworden in NL?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, je zou al die heerlijke herinneringen aan vakantie willen vasthouden en dan moet je weer in het gareel. Je quilt is mooi! Toch ontzettend leuk dat je die stof nog had, 20 jaar!, goed dat je het bewaard hebt!
  In gedachten ben ik ook met de LE begonnen. Maar in werkelijkheid zal het nog wel even duren. Ik voel ook veel voor die Apliquick tools. Wie weet. Werkse en sterkte hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie quilt is het geworden en een prachtig begin van de LE!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen