zaterdag 30 november 2013

Bee van de Breukelse Bijtjes en een fijne afsluiting van de week.

Dinsdag was er weer bee en het was alweer een poosje geleden, maar over een grote week is er weer eentje dus niet getreurd. Eerst moesten we even zingen voor janny want die was jarig geweest, en er volgde een heerlijk gebakje bij de koffie.
En hierna gingen we druk aan het werk, ja mijn top van de dresden plate is klaar. Hard doorgewerkt tot het einde van de middag maar ze kan gedubbeld worden. Zelden heb ik direct een naam voor een quilt maar deze keer rolde die er zo uit ''HAPPY", ik word namelijk zo vrolijk van dit quiltje.
Aanstaande zaterdag is er weer een nieuwe Marti & Me workshop dus weer een nieuwe uitdaging.

Janny maakte een kleinere versie voor in haar wisselhuisje, precies de goede maat.
En om bij Janny te blijven de laatste rand van het midden van Phebe zit eraan, ik vind dit toch wel een hele prestatie.
Annelies maakte haar top af die ze gestart was op Texel bij Ineke, ze gebruikte hiervoor het palet van Jinny Beyer.
En hier de mooie strakke quilt van Lenie gemaakt van jelly-roll.
Marry bracht ons in de kerststemming met deze leuke speelse quilt, gemaakt op de gildemidweek .
Ook van Marry een klein landschapje.
En hier was ze mee bezig op de bee, stofjes van de Hollandse tuin van Den H&W.

En dan de fijne afsluiting van de week, vandaag was het weer als vanouds druk op ons kleine winkelcentrum. De winkeliersvereniging had een soort Gaston ingehuurd en die liep alle winkels binnen met een microfoon. Het leuke was dat de klant die wilde afrekenen dit niet zelf hoefde te doen , maar door de winkeliers werd betaald met een speciale giropas van de winkeliersvereniging. Hoe leuk kan je het maken. Verderop was RTL aan het filmen omdat de gemeente ons plaagt met betaald parkeren, funest voor een klein winkelcentrum. De vrees is dat het toch allemaal doorgaat in februari.

Zo en nu ga ik mijn wasje ophangen en lekker met de beentjes op de bank, genieten van het quiltnieuws dat op de deurmat lag.
Iedereen een fijne sinterklaas week toegewenst.
Groetjes van Ria ;0))
 

8 opmerkingen:

 1. Super Ria, wat een geweldig leuke en vrolijke top heb je gemaakt. De naam Happy past er perfect bij! Mooi ook om al die verschillende stijlen van quilts te zien die op jullie bee voorbij komen, Dat geeft mooi aan hoe divers de quiltwereld is. En tja, het betaald parkeren bij de Gaard... Ik vrees ook dat het er aan zit te komen. En dan is het nog maar 1 stap, en dan hebben wij ook betaald parkeren in de wijk, daar kun je op wachten. Geniet van de komende feestdagen-pret in de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je HAPPY echt geweldig Ria, zulke vrolijke kleuren. En ik ben ook helemaal verliefd of de Phebe.
  Jullie hebben weer hard gewerkt!. Ik vrees dat ik de komende weken weinig tijd zal hebben om te quilten, met de kerst in het vooruitzicht. Maar het is een heerlijke tijd, en in januari ligt er een lange saaie winter te wachten om op te vrolijken met quilten bij de kachel.
  Groetjes en prettig weekend, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Ria ook ik vind je quilttop prachtig geworden vooral met al de kleurtjes waar je mee gewerkt hebt kun je al happy zijn.Leuk om te zien waar de dames van de bee mee bezig zijn er word veel moois gemaakt.Fijne zondag en groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Dresden top wat is hij mooi ik vind de stofjes ook zo leuk. En wat maken ze bij jouw op de bee veel prachtige quilts. De phebe vind ik geweldig mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is je Dresden LEUK!! Zo vrolijk. Die naam past er helemaal bij. Jullie maken daar allemaal heel leuke dingen. Volgens bij is het ook een hechte groep.
  Goed idee van de winkeliersvereniging! Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je HAPPY quilt is het einde, zo leuk. Wat hebben jullie weer leuke dingen gemaakt. Sterkte met deze drukke decembermaand. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beste Ria,

  Via Chris Jones kwam ik bij jou site. Echt heel leuk. Er is zoveel te beleven hier. En zo kwam ik ook de foto's te zien die in Amerika gemaakt zijn. Ik neem aan dat het Pennsylvania was, waar de Amish-quilts te bewonderen zijn.
  Vorige week heb ik in drie dagen ( gebeurd me nooit) een boek uitgelezen. Ik wil het graag aan je doorgeven: http://www.johannes-multimedia.nl/product_info.php/products_id/6777 Het gaat over een vroedvrouw bij de Amish-bevolking. Misschien iets voor je om ook te lezen?
  Hartelijke groeten van Jantje

  BeantwoordenVerwijderen