zaterdag 18 januari 2014

Eindelijk.

Eindelijk mag ik laten zien waar ik mee bezig ben, de tweede groep is vanmorgen bij Marina geweest en is dus op de hoogte van de nieuwe mal van Marti.
Het is de Kite ofwel de vlieger, een mal waar ook weer vele mogelijkheden mee zijn. En die ik ook zeker ga uitproberen.
Hier een foto van de ravage in mijn werkkamer, een berg strips waar heel wat herinneringen aan kleven. Ook de bak met resten die ik even niet kon vinden is boven water.

En dit is wat het gaat worden, je werkt op een basis van rasterquick waar je de kite op plaatst en dan ga je lekker in de weer met de strips. De sterren maak ik van collor bars die al meer dan 15 jaar in de kast liggen te wachten, en nu een goede bestemming krijgen. Het patroon is al jaren een wens, spider web, en kan ik nu ten uitvoer brengen.
Het zijn grote blokken en ik ga er 12 maken, het wordt een gebruiksquilt.
 En ja ik ben ook gezwicht voor het randje per week, ook hiervan komen de materialen uit mijn eigen kast.
Ik heb in december de oude I-pad van mijn zus gekregen en die ligt nu klaar met het lapje, want het is o zo handig om te gebruiken om het patroon te vergroten en lekker aan de slag te gaan.
 Gisteren bracht de post een verassing, sokken wol.
Gekregen van een dame die mijn blog leest, bedankt Sis en voor jouw gaat er maandag iets op de post.

Wat ben ik toch blij dat ik deze dingen mag maken, op het werk was het deze week geen feestje. Twee zieken, en dat zorgt voor een hoge werkdruk. Dan is het fijn te ontspannen met lapjes. Morgen ga ik weer lekker verder met de sterren en dinsdag weer bee van de Breukelse Bijtjes.

Ik ga nu lekker borduren aan de randjes 6 en 7.
Iedereen weer een fijne week en de groeten van Ria ;0)) 
  

11 opmerkingen:

 1. Graag gedaan Ria !
  Dame..... Hahaha ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat al je restjes nu weer van pas komen! Ik gooi ook niet snel wat weg en denk altijd dat ik er nog wel eens wat mee ga doen...
  Dus zo'n heerlijke berg lapjes is herkenbaar..
  Leuk dat je ook meedoet met het randje per week, en wat een mooi donkerrood gebruik je erbij! Ik heb het werkje nu naast me liggen en ben begonnen met randje 7... Niet te hard van stapel, want ik wil er lekker van genieten. Het is zo leuk om te doen.

  Fijne zondag, groetjes van Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk project,zo raak je van wat restjes af.
  Fijn je borduursteekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je Spiderweb wordt mooi Ria! Leuk dat je nu blauw hebt gekozen voor het middenstuk, net als mijn middenstukken van de Scrapaholics. Ik ga dit keer voor oranje, het worden vast hele mooie quilts. Benieuwd volgende maand! Sterkte op het werk, leef je maar lekker uit op je lapjes :-)
  Groetjes van Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke mal! Nu je bent er echt al aardig mee op dreef! Ziet er gaaf uit! Mooie kleur gebruik je voor de randjes en veel plezier vandaag met je steekjes, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk patroon om restjes op te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk dat je het zo naar je zin hebt, lekker freubelen en mooie dingen maken, je bent goed bezig, heerlijk om al die rommel te zien. fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De top van de mal ziet er erg mooi uit. De randjes zijn ook erg mooi en wat lief om sokkelwol opgestuurd te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ben je lekker bezig Ria. Je nieuwe quiltproject ziet er heerlijk kleurrijk uit, en gaaf om zo van allerlei resten af te komen. En ben benieuwd naar je vorderingen. En helemaal leuk dat jij ook voor de Randjes gevallen bent (tja, wie niet, zou ik bijna zeggen... ;-) ) Ik werk ook uit eigen voorraad, tenminste voor wat betreft de kleurtjes, het linnen heb ik wel gekocht. Veel plezier met al het moois wat je maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Ria, wat ben je weer druk bezig met van alles! Leuk hoor. Mocht jij, of iemand van je lezers, nog borduurzijde kunnen gebruiken, ik heb een bak vol liggen, ooit gekregen en er zijn veel dubbele kleuren bij, Daar wil ik graag iemand een plezier mee doen. Laat het me weten via deze, of mijn eigen blog.
  Groetjes, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha die Ria. Jij kan weer lekker aan de bak met die mal. Wat lijkt me die handig! En zo leer ook steeds weer foefjes. Dat wordt een hele vrolijke quilt, die spiderweb. Veel plezier er mee en ook morgen op je Bee en sterkte met je werk!

  BeantwoordenVerwijderen