vrijdag 4 juli 2014

Reis naar Ohio.

Een nieuwe dag en een volgende Quiltwinkel. Hier werken veel kledingstoffen voor de Amish verkocht en veel fournituren en quilt attributen. 
En als je heel goed kijkt door het raam zie je de kant en klare jurken hangen, in de winkel mochten we geen foto's maken, en begrijpelijk. er was een grote sortering aan dames en heren hoofdbedekking en kleding. Maar er waren genoeg stoffen voor ons om uit te kiezen, allemaal tussen de $ 5 en $ 10 de yard. Ik kocht hier de stof voor een compleet baby quiltje maar dat zien jullie nog wel op mijn blog langs komen, eerst maken. en verder waren er nog wel wat aantrekkelijke lapjes voor mij. 
Op naar de volgende Quiltwinkel, en ooo wat een keus echt luilekkerland. en ze hadden net Marti Michell op bezoek gehad en alle mallen waren aanwezig. Ik had een lijstje en dit heb ik helemaal afgewerkt, heerlijk. Iedereen kwam zeer gelukkig uit deze  winkel, wat een leuke prijzen, als dat maar in de koffer past ????
Het kleine zusje wat van school vrij was hielp gezellig in de winkel. Ze vouwde alles keurig op en deed het in de tasjes.
We vervolgden on ze weg naar Farmerstown, waar een veiling plaatsvond van dieren en een kleine markt van fruit.
Hier dronken we koffie en aten we wat.
Onderweg stopten we even in Berlin om te kijken op de pinautomaat het deed en om de kaarten op de post te doen. Een groot deel van ons wierp zich nog even op de leuke winkels, met resultaat.

Onderweg veel Amish in allerlei koetsjes, karren en buggy's.
En zelfs op de fiets.
We reden naar de B&B om even de beentjes te strekken en sommigen lazen een boek en werkte aan mijn blokken, in de schommelstoelen op de veranda.
We hadden een eetafspraak bij de familie van Nettie, een quiltster, wat een prachtige quilts kregen we te zien. Ze is erg goed met kleuren. In haar werkruimte lag een weddingring opgespannen, en er lag een quilt op tafel waar alleen de binding nog omheen moest. Deze bleek later een geschenk voor LAURA. Ook voor ons had ze een presentje, een kussen hoes, deze moeten we wel even thuis afmaken maar we mochten er allemaal eentje uitkiezen.
Ik koos natuurlijk de paarse.
En hij werd voor ons gesigneerd, zo'n geweldig aandenken.
Eenmaal bij het gezin aangekomen en iedereen begroet hadden, gingen we aan tafel. Drie enorme pizza's kwamen uit de oven, en daarbij een heerlijke salade. En als toetje een aardbeien gerecht met een room topping mmmmmm........ Na het eten was er nog een show en tell van de quilts die oma Nettie voor het gezin gemaakt had, tot groot plezier van de kleintjes.
Eén van de meisjes Emily was bij Laura op bezoek samen met Leona, in het voorjaar en deden een rondje Nederland.
En waren onder andere op bezoek bij een Quiltster in Bunschoten/Spakenburg, zij had aan Laura een pop meegegeven voor Emily ,in klederdracht en ze was er reuze blij mee.
Ondertussen was het weer heel slecht weer geworden met onweer en regen.  En op de weg naar huis  namen we ook Emily mee want zij ging helpen met het schoonmaken van perziken. Een grote groep jongeren was bezig met schoonmaken van perziken die in emmers werden gedaan. Deze zouden worden gebruikt in smooties die voor het goede doel verkocht gingen worden. Het opgebrachte geld wordt gebruikt voor de ziektekosten van een jonge jongen die ernstig ziek is. Terwijl ze bezig waren werd er spontaan gezongen en wederom stond het kippenvel op de armen, zo mooi meerstemmig.
We brachten Nettie naar huis en bekeken nog 2 Quilts en gingen door de stromende regen en ondergelopen land en wegen, richting ''huis''.
Alweer een dag met een gouden rand.

5 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige dag hebben jullie gehad en zulke lieve mensen, mooie aankopen en prachtige cadeaus. Helemaal geweldig. En dan de perziken voor de ziektekosten helemaal geweldig,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat heerlijk wat zullen jullie je hart hebben opgehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke reis!! Zit te genieten van je verslag,..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om zo mee te kunnen lezen; wat een mooi verslag!
  Jullie hebben zeker genoten; een heel bijzondere reis.
  Groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, ik zie de jurkjes hangen door het raam! Wat zien die mensen er toch anders uit hè... Maar één en al hartelijkheid als ik het zo lees...

  BeantwoordenVerwijderen