zaterdag 5 juli 2014

Reis naar Ohio.

Een geweldige dag met prachtig weer en zo gaat het ook blijven. En hopelijk droogt het land een beetje. Na een goed ontbijt vertrekken we weer.
het eerste adres is August Wendell, Hier wordt metaal en zilver en koper gehamert, hier kochten we allemaal wel een ornamentje of schaaltje als aandenken.

Ook hier werd een groepsfoto gemaakt voor een mega buggy.
Onderweg kon je goed zien wat het natuurgeweld had aangericht, kleine aardverschuivingen.

Op weg naar de kerstwinkel, Alleen Marja en ik stappen uit en de rest rijd door naar de quiltwinkel, om ons later weer op te pikken.

En ik ben goed geslaagd, de Engel van de maand mei mijn geboorte maand, gekocht van verjaardagsgeld en natuurlijk een kerstman met quiltmotief. Beiden van Jim Shore natuurlijk. Marja slaagde ook goed , leuke sneeuwpoppen van Jim Shore.
We werden weer opgepikt en vervolgen onze weg.
We gingen naar een Amish winkel met boven een supermarkt en beneden, allerlei dingen en ook Amish kleding, hier kocht ik een zwart satijnen kapje, die had ik nog niet.
En eindje verderop waren twee Quiltwinkels, en bij de tweede kochten Janny en ik mooie Civil War lapjes die we ook weer deelden. Hierna gingen we een hapje eten en konden weer op pad.
We brengen een bezoek aan Mary Zwartzentruber, een oudere dame die in een hele sobere woning woont  en de kleding nog met knopspelden vast heeft.En de foto's spreken voor zich.
Onderweg naar de B&B gingen we nog even langs Lone star quilts, want ik was toch nog een boekje en een mal van Marti Micell vergeten. En ook de anderen namen nog even een kijkje met resultaat.
Even bijkomen in de B&B om daarna te dineren bij een nieuwe Mary (74).
Dit was een complete verassing.
We werden ontvangen in de tuin waar een kan met peach icetea klaar stond. Zelfgemaakt natuurlijk.
We mochten de woonkeuken betreden en wat een plaatje, het kon zo uit een cullinair blad komen, en we vroegen of we er foto's van mochten maken.
Kaasfondu met gekookte groenten, vlees en zoete aardappeltjes.
Tijd voor dessert, verschillende vruchtjes in deze potjes,hoe leuk. Met een lekker vruchten sausje erbij.
En dan is het nog niet voorbij, deze kleine overheerlijke taartjes werden binnen gebracht, Mary kookt graag, en dat is te merken.
En dan nog een klein ijsje met warme chocolade  om het af te leren. Geweldig en heerlijk.
De kleindochters zorgden dat de vaat weer schoon in de kast kwam. Na een goed kopje koffie kwam het verhaal, Mary verzorgd geregeld een High Tea en daarnaast schildert ze niet onverdienstelijk en geeft ze ook schilderles.. Ze nam ons mee naar haar werkkamer waar alles keurig klaar lag om te beginnen, fantastisch en wat een heerlijk mens.
Deze duizendpoot heeft ook een boekje geschreven met allerlei lekkere dingen. voor ieder had ze een boekje, hartelijk dank Mary.
Na het tekenen van het gastenboek vertrokken we met een volle buik  uit dit zo creatieve huis.
Eenmaal thuis lieten we de dag nog eens passeren odner het genot van een kopje thee. In de gezellige huiskamer van de B&B werden de tasjes omgedraaid om te kijken wat iedereen gescoord had die dag.

3 opmerkingen:

 1. Prachtig verhaal weer. Wat een ervaringen hebben jullie zo samen. Dit gaan jullie nooiiiiiiit meer vergeten. Veel,plezier nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat werd er voor jullie goed gezorgd! Het is maar goed dat je alle belevenissen en bezoeken hebt opgeschreven, want het is teveel om allemaal te onthouden...
  Prachtig quiltwerk op de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige dag beschrijf je met prachtige aankopen... laat je het kapje ook eens zien?
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen