zondag 6 juli 2014

Reis naar Ohio.

Dag 9, het is zeer vochtig in de lucht vanmorgen maar het beloofd een mooie dag te worden. Hopelijk verdampt het vele vocht wat in de afgelopen avonden en nachten is gevallen . Zodat de gewassen niet te veel te lijden hebben.
We gaan vandaag iets noordelijker en we halen Mary en Emma op  om met ons mee te gaan.
Als eerste stoppen we bij een afgelegen Quilt shop.
Er werden stoffen gekeurd en heel veel gelachen.
 Er was genoeg om aan te schaffen, maar denkende aan de koffer bleef het hier voor mij bij bij een bijenlapje en underfingers. Maar de andere dames waren goed geslaagd.
We vervolgen onze weg en kwamen allerlei leuke borden tegen. Het was prachtig weer en we genoten van de rit. en ondertussen werd er druk gebabbeld in de auto, de dames hadden het erg naar hun zin.
 Op naar een chocoladefabriekje waar "Candy Mary'' gewerkt heeft.
Hier kregen we een inkijkje in de keuken, en kregen een rondleiding van de eigenaar die Mary goed kende. En natuurlijk gingen we de deur niet uit zonder iets te kopen.

We gingen een hapje eten boven een supermarkt, de dames wisten hier goed de gang van zaken  en ook wat het lekkerste ijsje was.
Na het eten gaan we naar beneden om in de supermarkt en in de kookwinkel te snuffelen.
Mary loopt met een paar van ons in de kookwinkel en laat allerlei leuke snufjes zien. Met Marja gaat ze op zoek naar een bloemenvormpje waar de ananas uit het bloempotje van gisteravond gestoken was. Helaas niet gevonden maar ach in onze koffer passen toch nog alleen maar quiltzaken.
Hierna rijden we langzaam langs een mooie route richting de huizen van de dames.  en vertrekken richting huis.Om even lekker van de zon en de rust op de veranda te genieten, af en toe onderbroken door het geklak van de paardenhoeven voor de buggy's.
We reden voor de zekerheid nog even door Berlin, daar kwam ik dit leuke tafereeltje tegen in een tuintje voor de country shop. Er werden nog wat laatste aankopen gedaan, want hier kwamen we echt voor de laatste keer.

S'avonds halen we Eli en Emma plus een kleindochter op, wij eten vanavond bij de jongste zoon en de vader van Amy.
Als we uitstappen rennen de kleintjes op opa af en verschansen zich met hem op de bank van de veranda, opa is duidelijk favoriet.
 Omdat het zo mooi weer is is de tafel buiten gedekt, en alweer een verassing noodles een heerlijke salade en zuccini brood en kippenvleugeltjes met de vermaarde kipkruiden van Emma bereid. Het was heerlijk. Als toetje veel vruchten en ijs, het kan niet op en een echt lekker kopje koffie. Na wat kletsen en genieten van de mooie vogels, je ziet niet iedere dag Kolibries en kardinaalvogels in het wild.Ging Norman de buggy  inspannen met twee paarden, en wie mee wilde kon instappen voor een mooie rit in de avondzon.
En genieten van de wijdsheid en de natuur, nog maar één dagje. Op een hoog punt kijken we naar de ondergaande zon.
 
P1070384

1 opmerking:

  1. Wat leuk dat daar kolibries vliegen. Ik dacht dat die alleen in de tropen voorkwamen. Lijkt me heel bijzonder om die te zien. Je kunt terugkijken op een prachtige vakantie Ria, daar heb je een leven lang napret aan.
    Liefs Sonja

    BeantwoordenVerwijderen