zaterdag 16 augustus 2014

Rustig dagje.

Dit was gisteren het uitzicht toen ik opstond, een prachtige regenboog dwars over de wijk. En even later stortte het van de regen. Ik heb mijn fiets maar thuisgelaten want ik had er geen zin in om doorweekt op mijn werk te komen. Gelukkig is het nog vakantie dus ik kon mijn auto op de parkeerplaats aan de overkant van de weg zetten. Normaal is daar ook geen plaats maar je hoeft er nog niet te betalen. Het is nog steeds erg rustig op het werk en in overleg met de collega's had ik besloten een vrije zaterdag te nemen. We moeten tenslotte ook rekening houden met de bezetting van het personeel. Dus vandaag heb ik genoten, lekker op gemak ontbeten en de was aangezet. En ik besloot om even naar de Action te rijden, ga altijd vroeg want anders sta je eeuwen in de rij. Wat bakspulletjes gekocht, voor mijn nieuwe combi-magnetron en een voorraad kaarsen. Ja de lamp moet al weer wat eerder aan maar kaarsen brand ik altiijd. Kopje koffie gedronken en de lapjes gepakt.
En een nieuw blok voor POTC geknipt, dinsdag heb ben we weer Bee dus dan kan ik hem in elkaar zetten. Deze keer heb ik stofjes gepakt die ik hiervoor in Amerika had gekocht.
En gelijk maar blok nr 2 van de sew along gesneden en in elkaar gezet. Ik was al niet tevreden over het eerste blok, maar nu is duidelijk dat die over moet. Het is namelijk iets kleiner, te royaal gestikt denk ik. Ik had voor het eerst het voetje met de lineaal gebruikt. Ach het is niet erg komt altijd wel weer ergens van pas.
En gelijk maar eerst de blokjes voor nr. 3 gesneden , en toen had ik ineeens geen zin meer om achter de machine te gaan zitten. Dan doe ik het morgen wel, ze zijn in ieder geval gestreken. Ik ga lekker borduren want de nieuwe randjes zijn er weer. S'avonds brei ik aan mijn nieuwe omslagdoek, ben nu over de helft dus weer aan het minderen. Die is in iedr geval klaar als het kouder gaat worden.

Iedereen weer een gezellige week, groeten van Ria ;0))
 

4 opmerkingen:

 1. Lekker hoor, zo'n onverwacht dagje vrij. Je kan het inderdaad goed merken dat het 's avonds eerder donker wordt, jammer vind ik, maar niks aan te doen!
  Je blokjes worden mooi, fijn is dat om eerst alles voor te bereiden en te knippen/snijden, dan kun je daarna lekker doorgaan.
  Fijne avond met je breiwerk!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die omslagdoek kan je denk ik wel al snel gebruiken. Brrrr, wat is het koud en nat vandaag. Gelukkig dat je met de auto naar je werk kon en volgens mij hebben jullie een goed team in de zaak zodat je lekker een dag vrij kon nemen. Dat heb je nodig af en toe. Je blokken worden mooi hoor en je bent ook bij met de randjes. Veel plezier dinsdag op de Bee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik herken aan jouw blog dat het precies zo gaat als bij mij. Soms energie om lekker te quilten, maar ook voor de randjes en een breitje op z'n tijd. soms kan ik niet wachten om weer te beginnen. Mooie stofjes heb je meegenomen uit Amerika.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou Ria, de blokjes zien er prima uit. Ik krijg juist weer energie van dit weer en geniet ervan. Met dat warme weer ben ik totaal apatisch en kan alleen maar wat rondhangen en hopen dat het snel weer kouder wordt. We zijn dit weekend met de hele familie wezen kamperen en het was fantastisch. Tussen de bedrijven door heb ik een paar sokken afgebreid :-)
  Liefs Sonja

  BeantwoordenVerwijderen