zaterdag 27 september 2014

Terug uit sainte Marie Aux Mines.

Dit is dus de reden waarom er vorige week geen blogje was. Een heerlijke week in Sainte Marie met prachtig weer en allemaal blije Quiltsters en Quilters. We waren met een groepje van vier en hadden een gite gehuurd bij een wijnboer. op de binnenplaats was een torentje met een wenteltrap van 24 treden en daar was ons onderkomen.
Lekker knus en schoon en allemaal een eigen slaapplek, en een keukentje waar jezelf kon koken. Daar konden we wel een paar dagen vertoeven.
 En s'avonds  bij onze daglichtlampen lekker werken, ja want van onze hobby krijg je nooit genoeg. Natuurlijk stond er voor ons een flesje klaar en druiven uit eigen wijngaard.
Woensdag gingen we na een goede nacht op weg naar de kaartjes voor de tentoonstelling, maar we begonnen met een kopje koffie op het kruispunt waar het de volgende dagen een kluwen van mensen, bussen en auto's zou zijn. het hele dorp werd één richting verkeer en dit kruispunt afgesloten.
We hadden de kaarten en polsbandjes op zak en natuurlijk ook een mooie tas gescoord waar we onze ''boodschappen'' in konden doen.
We konden met een gerust gevoel een eindje gaan touren. Andere jaren waren we op excursie naar Riquewir geweest en het leek ons leuk om daar nogmaals te gaan kijken, en we hebben zeker de kerstwinkel niet overgeslagen, maar ik heb met keurig gedragen. Door de Vogezen, een prachtige rit met mooie vergezichten gingen we weer terug naar de gite om lekker te eten en vroeg naar bed in afwachting wat de volgende dag zou komen.
We begonnen in het kleinste dorp Rombach waren twee tentoonstellingen waren, in het kerkje hingen vrij smalle quilts waarin blaadjes waren verwerkt. Deze blaadjes waren gemaakt door Afgaanse vrouwen en verwerkt door een Duitse groep Quiltsters, heel divers.
Een heerlijk kopje koffie in het zonnetje met een lekker puntje, gebakken door de dames uit het dorp voor een goed doel. Inmiddels had het zonnetje goed kracht en liepen we langs dit huis  waar banieren voor de ramen hingen . hierop de letters Q*U*I*L*T*S vormden, zo leuk om te zien. We kwamen tijdens de wandeling een aantal Nederlandse quiltsters tegen en maakten een praatje. 
We kwamen aan bij de tentoonstelling MUZIEK, waarbij er een koptelefoon opgezet kon worden met klassieke muziek.
Op naar Liëpvre het volgende dorp, in een soort sporthal hingen diverse quilts. Waaronder deze hiernaast, allemaal quilts gemaakt door kanker patienten  die hun emotie hadden weergegeven in hun werk.
 Heel indrukwekkend.
In dezelfde hal hing een oude hexagontop uit 1820, zulke mooie stofjes, een detail staat in mijn foto album. Het album staat weer in de rechterzijkolom.
Dronken van al het moois wat we hadden gezien gingen we nog even naar de winkeltjes, waar we onze eerste aankopen deden, het paste nog in de tas.
Moe en voldaan gingen we terug naar ons tijdelijke huisje.
Om de volgende dag te starten in Sainte Marie aux Croix. In de grote villa met prachtige tuin, hingen allemaal Japanse quilts. 
Heel veel mooie quilts en prachtige stoffen.
Dit is een kleintje en doet zeer aan je ogen maar zo leuk gemaakt van streepjes stof.
Verderop in het dorp waren kleinere tentoonstellingen met allemaal kleine wandversieringen.
Met de machine doorgestikte stoffen, wel kunstig maar weing met quilten te maken.

Dat was het even voor vandaag, ik moet nodig de randjes inhalen, en het was weer een drukke week dat viel niet mee. Misschien als ik de tijd kan maken zal ik de andere twee dagen verslaan.
Groetjes van Ria ;0))
 

5 opmerkingen:

 1. Oh Ria, wat ziet dat plaatsje waar jullie bivakkeerden er verschrikkelijk gezellig uit. Ook binnen, jullie gite. Ik zou er zó heen willen.
  Je hebt enorm genoten, dat is wel duidelijk. Zoveel mooie quilts, al die mooie plekken en natuur. Het lijkt me een geweldige ervaring. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat het een geweldig weekje was, spat van je berichtje af... Wat leuk dat we weer mogen mee genieten, Ria.
  Prachtige quilts en die plaatsjes doen echt zo Frans aan. Mooi is het daar in de Vogezen hè..
  Fijne zondag, groetjes van Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zie en lees aan je blogverhaal dat het leuk is geweest, fijn dat ik zo een beetje mee kan genieten.
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie reis Ria: een bijzonder quiltjaar voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen