zaterdag 11 oktober 2014

Quiltrondvaart over de Linge.

Net terug uit Leerdam waar de Breukelse Bijtjes genoten van een leuke gezellige Quiltrondvaart over de Linge.
Deze rondvaart was georganiseerd door Hanneke Kwakkenbos  (klik) van Quiltatelier  ''Vlijtig Liesje" uit Tienhoven. Na drie jaar dit evenement te hebben georganiseerd over de Vecht bij Breukelen, vond zij het tijd voor een andere locatie. De Bijtjes zijn al twee jaar aan het puzzelen geweest zodat  we een keertje meekonden en vandaag was de dag.
Een dag die prachtig begon maar halverwege omsloeg in fikse regen, gelukkig zaten we warm en vermaakten ons prima, wat wil je met 75 quiltsers.
Bij binnenkomst stond dit leuke herfst tafereeltje op tafel, en na de koffie met gebak, bleek dit schattige uiltje de worskhop te zijn.
En er werd ijverig gewerkt, we hadden BIJNA geen tijd voor het winkeltje wat boven was. Dat moest maar even wachten tot na de lunch.
Nog voor de lunch stond er een heel rijtje uiltjes op de tafel, we konden gaan genieten van een heerlijke lunch.
 
En toen snel naar boven, deze schattige pakjes met lapjes van 25 x 25 mochten met mij mee naar huis, leuk voor mijn kleine hexjes en Lucy Boston blokken.

 
 Natuurlijk geen quiltbijeenkomst zonder show en tell, het was moeilijk om foto's te maken want ik zat niet gunstig. Maar met mijn arm in de lucht en wat snijden zijn er toch nog twee herinnerings plaatjes ontstaan.
Eenmaal afgemeerd, namen we afscheid en kregen allemaal een goodie - bag mee naar huis om nog lekker na te genieten.
Wederom een dag met een gouden rand, ondanks de regen. Bedankt Hanneke.
 
Zo nu lekker verder genieten van mijn vrije weekend, de verwarming aan en met de nieuwe randjes op de bank.
Iedereen een fijne week, groeten van Ria ;0)) 
 


11 opmerkingen:

 1. Dat was een leuke dag Ria. Maar wat wil je, over de Linge ;-). Ik heb niet gezwaaid vanaf de dijk, want de bui viel hier natuurlijk ook. Maar ik heb wel even aan je gedacht. We hebben deze week de poes van Sophie te logeren en verheugden ons er al op. Maar voorlopig zittie onder de bank. Geniet van je vrije weekend, liefs Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig, wat een heerlijke dag, fijn dat jullie met de hele groep erbij konden zijn. Prachtig uiltje, vind het een dotje.

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb al vaker over deze rondvaarten gehoord, leuk dat jullie met z'n allen zo'n gezellige dag hebben gehad. Jammer van de regen, maar wat je zegt: als je binnen kunt zitten met een groep quilters, vermaak je je vanzelf wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk en een schattig uiltje. Gezellig hoor zo n dag. Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk zo'n dag met zoveel quiltsters. Samen delen. En beleven toch! Volgens mij geniet jij ook van dit jaargetijde. Lekker verwarming aan en een werkje op de bank. Heel veel,plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk dagje uit en wat een leuke uitljes en aankopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat lijkt me dat leuk, zo'n uitje op een schip en dan nog wel met 75 quiltmutsen!! En dat uiltje, Ria, wat een enig werkje om dat daar te doen. Geen wonder dat jullie toch niet veel last van de regen hadden. Je hebt ook enige lapjes gekocht.
  Fijn weekend gehad? Nu weer aan de bak hè ....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer dat het regende, maar gelukkig mocht het de pret niet drukken! Enne ... Leerdam is niet zo ver bij mij vandaan.
  Leuk uitje op deze manier met een workshop en winkeltje aan boord. Je zou toch gewoon vergeten om naar buiten te kijken...
  Heerlijk om van die mooie lapjes mee naar huis te nemen, is tocht altijd een beetje een aandenken!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een heel leuk verslag Ria, dank je! We hebben zelf ook genoten hoor! Het uiltje is inmiddels ook als pakketje bij ons te koop. Het was erg gezellig om de Breukelse Bijtjes aan boord te hebben. Groetjes Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. DAg moet gezellig geweest zijn zo'n rondvaart met alleen quilters aan boord.

  BeantwoordenVerwijderen