zaterdag 29 november 2014

Bee van de Breukelse Bijtjes

Morgen alweer de laatste dag van November, waar is het jaar gebleven, morgen ga ik in het halletje alweer de kleine kerstboom zetten. Een gezellig extra lichtje in huis.
Op het werk begint de Sinterklaas verkoop op gang te komen, en de plannen voor de mini verbouwing op 8 december beginnen vorm te krijgen, een beetje raar tijdstip om rommel in de winkel te gaan maken, maar we kunnen niet meer terug.
 Maar deze week was het weer tijd voor de Breukelse Bijtjes, op eentje na waren we compleet en hebben vooruit gepland voor volgend jaar. Waar we ons nu al weer op verheugen.
Na eerst een lekker bakje koffie met iets lekkers, want Janny was jarig geweest, gingen we aan de slag.
Lenie heeft haar sterren gedubbeld, wat een leuke quilt weer met al die verschillende stoffen, klaar om gequilt te worden.
Annelies en Marry waren naar de midweek van het gilde geweest in Mennorode. En warempel Annelies had haar quilt al klaar.
En ook de quilt die Annelies was gestart op de midweek op Texel is gedubbeld. Een kaleidoskoop, heel mooi geworden. 
Clara heeft alweer bijna een omslagdoek af, een leuk model wat ik ook ga maken. Maar eerst mijn jacobschelp af en een zwarte voor mijn collega.
En Janny was weer ijverig in de weer met de bloemetjes en sterretjes voor haar Di Ford, ik geloof dat deze nu ook bijna klaar is.
Marry was weer bezig met een kerstquiltje wat zij al eerder gemaakt had maar heeft weggegeven.
Ikzelf heb weer twee kleine LB blokken klaar van het kleine formaat, en deze week was ik aan het opruimen en vond ik een stofje wat er mooi tussenpast. Als het tenminste naar mijn zin is om het op die manier aan elkaar te zetten.
Het was nog een beetje vroeg maar als we elkaar weer zien is de Sint alweer vertrokken, dus had Lenie weer een leuk thematisch servet op de kop getikt.
En ook sommige sinterklazen waren er vroeg bij, dus er lagen drie leuke cadeautjes op tafel en de rest volgt ongetwijfeld.
Een pakketje met vier lapjes, een pakketje om een uilensleutelhanger te maken en een prachtig pakketje van Soed-Idee, hoe kan het ook anders met bijen thema.
Wat ik ook nog gemaakt heb is een klein Hexablommetje, zo leuk met dat fuzzy cutting.
Met mijn nieuwe mallen ben ik nog niet ver gekomen maar ongetwijfeld horen jullie hier meer van.

Een hele fijne sinterklaasweek en groeten van Ria ;0))

3 opmerkingen:

 1. Nou, jullie hebben het heel gezellig met elkaar gehad. Daar waren werkelijk alle ingrediënten voor aanwezig!
  Leuk om ook al die mooie quiltwerken van elkaar te zien. Ik vind de bloemetjes van Janny zo leuk, en toch ben ik geen roodfan, maar ze doen het goed qua vorm en stof...
  Jouw LB blokjes groeien met de week Ria. Ik vind ze erg mooi en je gebruikt bijzondere stofmotieven!
  En Sint en Piet hebben je al goed bedeeld, leuk hoor.
  Fijn weekend nog verder en groetjes,
  Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke tijd toch. Feestdagen in het vooruitzicht terwijl wat jij laat zien op je blog al een feestje op zich is. Ik heb er van genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Ria, wat een produktie weer bij jullie op de bee!
  Die kaleidoscoopquilt vind ik een leuk idee. En wat een mooie herfstkleuren heeft de omslagdoek van Clara. Je LB blokjes zijn weer prachtig.
  Als het niet tegen zit kan ik vanmiddag ook weer eens wat aan een quilt doen. Het wordt tijd...
  Liefs Sonja

  BeantwoordenVerwijderen