zaterdag 17 januari 2015

Bee van de Breukelse bijtjes.

Dinsdag kwamen de Breukelse Bijtjes weer bijeen , het leek wel heel lang geleden  en we hadden heel wat te vertellen. Marry was jarig geweest dus die werd eerst gefeliciteerd en toen was er koffie met heerlijk zelfgemaakt gebak.
Janny had hard doorgewerkt en had de top af van haar Di Ford, weer geweldig mooi applicatiewerk, petje af hoor het was een hele klus. Ze heeft hem gedubbeld en kan hem nu gaan doorquilten.
 En ze kan het niet laten en is weer Japanse huisjes aan het maken, ze was er al mee bezig voordat ze met de grote quilt begon. Deze komt voor een smal raampje in huis tussen twee kamers in.
Samen met Annelies had ze ook nog een leuke workshop gedaan bij het Quilterspalet in Den Haag.
Vuurwerk heet de workshop maar het leuke eraan dat je weer prima met restjes kan werken en door een foefje een eenheid kan creëren. Heel erg leuk.
En Annelies was twee stoffen boekjes aan het maken voor twee lieve kleine meisjes.
En Nel is nu eindelijk een dekentje voor zichzelf aan het haken in de kleur van haar kamer. De anderen zijn allemaal met kinderen en kleinkinderen mee naar huis gegaan. Fijn een warm dekentje gemaakt door oma.
En Clara was aan het dubben over de kleurverdeling van het wandkleed voor de kamer vaan haar eerste kleinkind. Hele mooie felle stofjes.
Maar y was ook druk voor de kleindochters, een quiltje voor het poppenbed.
En ze had het topje voor een kleine kerstquilt af. het patroon staat in het gildeblad.
En is dit nu geen leuk hansopje, het is een pronkstukje om op een haakje te hangen voor boven de komode in een babykamer. Schattig hè.
En ik kan zeggen dat ik helemaal bij ben met de Nieuwe randjeslap voor 2015, ik heb helemaal mijn draai gevonden. Maar ik houd het nu wel bij één lap.
Want anders kom ik helemaal niet meer aan die leuke hexjes toe.
Lenie heeft lekker zitten quilten aan haar sterrenquilt.

Het was weer een gezellig dagje wat veel te snel voorbij ging, maar de agenda's zijn alweer ingevuld en we kunnen het hele jaar vooruit.
Tot volgende week, groeten van Ria ;0))
 

6 opmerkingen:

 1. Altijd leuk hé een bee.
  En wat een mooie projecten zijn er te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie werkstukken zijn het weer Ria. Je hexjes worden prachtig. Liefs Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezelligheid en wat een prachtige werkstukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig weer bij de bijtjes en leuke projecten! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke verschillende werkstukken laat je weer zien! Dat hansopje!! Wat een schatje, lekker nostalgisch. Volgens mij kennen jullie elkaar door en door en trekken al lang met elkaar op. Ik denk dat je elke keer weer naar de dinsdag uitkijkt! Fijne werkweek!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat prachtig Janny, complimenten hoor. Leuke projecten allemaal, een goed begin van het nieuwe jaar.

  BeantwoordenVerwijderen