zaterdag 3 januari 2015

Gelukkig Nieuwjaar

Voor alle lezers van mijn blog, een heel gelukkig, 
gezond, liefdevol en creatief 2015.

Vorig jaar was zoals ik schreef heel speciaal, en nu gaan we weer normaal aan het werk en verder met alle mooie dingen die vragen om af gemaakt te worden, waar ik in 2014 niet aan toegekomen ben moet in dit jaar gebeuren.

Allereerst is daar weer de lapjesruil, en als je nog mee wilt doen moet je je snel opgeven. Gebruik hiervoor de link in de zijkolom, ik verheug me er nu al op.

Sinds mijn vakantie vorig jaar in Ohio ben ik verslingerd aan deze boeken, het is voor mij een beetje een verlengstuk van mijn vakantie en heb er 7 uit.  Deze twee kocht ik in december maar moeten nog even wachten.
En ik heb mezelf nog een cadeautje gegeven, een abonnement op het blad VEZEL. Het was wat kleiner dan dat ik dacht maar het geeft veel achtergrondinformatie over allerlei textiel en vezels. Iets waar ik al erg veel in huis heb maar nog niet aan toegekomen ben. Mijn wens is ook om nog artquilts te maken maar de tijd is nu te beperkt, jammergenoeg. 
De kerstdagen waren heerlijk, de eerste dag lekker bijgekomen van de drukte en borduren aan de randjes.
Tweede kerstdag was ik uitgenodigd bij mijn zus en zwager. En ze had heerlijk gekookt en ook het toetje,zie foto, Pavlova was heel goed gelukt en heel erg lekker.
De dinsdag voor de kerst was ik vrij en na het boodschappen doen en het huis aan kant maken had ik nog een paar uurtjes over. Maar ik wilde niet teveel overhoop halen, dus het ik mijn zakje met zelfkanten gepakt en was even gedachteloos achter de naaimachine gekropen. Het resultaat is erg leuk en op internet zijn talloze voorbeelden voor selvage quilts.
En nu zijn de randje van  2014 klaar, het laatste randje met de fietsertjes was een randje waarvan ik hoopte dat ze erbij zouden zitten. Mijn blauw rode lap is bijna zover en dan alleen mijn naam en het jaartal. Wat was het leuk om mee te doen. De dames hebben inmiddels het plan klaar voor 2015, de eerste randjes staan alweer op de site. Ik ga weer meedoen  maar dan met één lap, maar die moet ik eerst nog indelen.
De balans is weer achter de rug en we hebben een heel nieuw jaar voor ons, wat het gaat worden kunnen we niet voorspellen. Maar ik hoop dat het over all wat verdraagzamer wordt in de wereld, en laten we bij onszelf beginnen misschien breidt het zich uit.

Voor iedereen weer een fijne week, groeten van Ria ;0))7 opmerkingen:

 1. Ook voor jou alle goeds in 2015.
  Mooi je randjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Ria, ook de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar! En natuurlijk veel creativiteit, maar de plannetjes heb je al klaar... Wow, artquilten ... dat is gaaf, daar ben ik wel heel benieuwd naar. Ik hoop dat je daar snel aan toe komt!
  Het tijdschrift Vezel ken ik niet, maar de volgende keer dat ik in de boekhandel ben, zal ik eens even neuzen..
  Ik heb ook heel wat boeken gelezen over de Amish, maar uiteindelijk vond ik het toch vaak op hetzelfde neerkomen. Ik denk dat het veel meer spreekt als je - zoals jij - er echt geweest bent!
  Vol verbazing keek ik naar je zelfkantjes ... Ik gooi ze altijd weg, maar dit is natuurlijk hartstikke leuk!

  Fijne zondag, groetjes van Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook voor jouw de beste wensen voor het nieuwe jaar. Dat het maar een geweldig jaar mag worden. De randjeslappen zien er prachtig uit. Knap hoor dat je er zoveel tegelijk hebt gemaakt en dan de zelfkanten. Dat ziet er leuk uit. Dat zal een mooie quilt worden straks.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ria ik wens je ook een gelukkig, gezond en creatief jaar toe. Liefs, sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Ria, ook voor jou de beste wensen. Wat grappig die zelfkantjes. En ook ik doe mee met de Lapjesruil. Voor de eerste keer. Ik ben erg nieuwsgierig! Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke plannen heb je voor dit prille jaar....
  Laat het je goedgaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je eerste logje van dit jaar ziet er al heel gezellig en veelbelovend uit! Wat een pracht lappen heb je toch geborduurd. Zo'n rijk gezicht op die foto!
  En wat leuk, die boeken!! Ken de schrijfster niet. Heb wel heel wat andere boeken over de Amish gelezen.
  Ook al die zelfkantjes aan elkaar, dat is ook een leuk idee! Ik geloof dat ik nog ergens een doos met zelfkantjes heb liggen. Wie weet. Fijne week Ria.

  BeantwoordenVerwijderen