zaterdag 11 april 2015

Bee van de Breukelse Bijtjes.

Het gonsde weer in Breukelen want de Breukelse Bijtjes kwamen weer bij elkaar, en er was weer heel wat  te vertellen.
Allereerst feliciteerden we Nel met haar verjaardag, en aangezien ze niet meer quilt ligt hier en daar nog iets wat afgemaakt moet worden. Zoals de balipop quilt. Het lukte haar niet om alles te krijgen zoals ze bedoelde dus werd hij in de kast gedropt. Janny was zo lief om hem voor haar af te maken tot haar grote verassing, want ze wilde hem alleen maar doorgestikt hebben. En nu kan hij gelijk op haar bed.
   En ook Clara had wat te vieren, zij werd voor de eerste keer oma van een prachtig jongetje. De calorieën waren dus rij vertegenwoordigt.
 En ondertussen haakte Nel aan dekentje nummer zoveel, zoals je ziet voor een klein meisje. Weer eens wat anders met de strepen ertussen.
  En ook Annelies is druk voor haar kleinkinderen, een leuk boekje met een piepertje erin. en het schaaltje maakte ze in een quiltweekend in Putten.
  Ook voor een nieuw kleinkind is ze begonnen aan een nieuwe quilt.
 De mandela van Mar was ook af, weer kleurrijk zoals we van haar gewend zijn.
 En ze pikte het ideetje van Janny die naar een workshop, leer de machine kennen,was geweest. Eeen eenvoudig blok was het resultaat.
Ikzelf had met de pasen de laatste hand gelegd aan het kerstborduurtje. In het huisje past het helaas niet maar er is tegen die tijd wel weer een plekje beschikbaar.
En ben ook weer lekker opgeschoten met mijn sterren, nu nog bepalen hoe groot ik hem ga maken.En nu draaien de sterren allemaal de goede kant op.
En Lenie was ook met een babykleed bezig, daarvan volgende keer een foto. Volgende maand hebben we besloten om  geen grote bee te houden in verband met de vele uitstapjes van de Bijtjes. er staat van alles op de agenda. Texel, Nantes en Karlsruhe. Omdat de groep dan  niet compleet is zien we elkaar pas weer in juni.En wat zal er dan geproduceerd zijn. De orginele kleine bee gaat zoveel mogelijk door zij het in kleine bezettingen.
Deze week ga ik met Janny naar de vergadering van het Gilde dus een leuk uitstapje deze week.
Dit was het voor deze week, ik ga met de randjes aan de tweede kolom beginnen, daarvan volgende week een foto.
Eeen fijne week en de groeten van Ria ;0))
  
                  

7 opmerkingen:

 1. Wat zijn jullie toch erg productief, mooie om te zien wat jullie allemaal maakten. Ik vind je sterren quilt zo mooi worden!!!
  Leuke kippetjes ;-)
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie dingen laat je weer zien.Zoals altijd genieten bij jouw op de bee. Het kerstborduurwerkje vind ik prachtig net als je sterren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die bijtjes waren allemaal weer zoet als honing!! Wat zal dat daar gezellig gegonsd hebben!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het leuke van zo'n bee is toch wel dat je steeds prachtige dingen van elkaar ziet en de vorderingen daarmee!
  En de uitstapjes niet te vergeten...
  Je sterrenquilt wordt zo mooi Ria!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk allemaal zeg. Jouw sterren worden echt geweldig Ria. En een kerstquiltje afmaken met Pasen haha! Liefs,Sonja

  BeantwoordenVerwijderen