zaterdag 29 augustus 2015

Een AFFO .......

Ja ik ben heel erg blij eindelijk na een hele lange periode heb ik weer een quilt af, hij heeft zeker twee jaar gedubbeld op mijn quiltrek gelegen, en laten we ook niet al die tops vergeten die in de kast op een stapeltje liggen. Maar goed deze is af en kan met de intrede van de herfst aan de muur.
Het is een leuke quilt gemaakt met mooie Civil war stofjes, en de top was redelijk snel klaar.
Mijn vrije dinsdagmiddag heb ik besteed aan het maken van een cadeau voor een collega die volgende maand  60 wordt. Zij is gek van theepotten en heeft er minstens 100, dus bij het opruimen in mijn kast kwam ik deze stofjes tegen en kreeg een idee. In de vakantie had ik bij IKEA al een kussentje gekocht, dus dat gaat het worden. Ook is ze gek op roze maar helaas zaten de theepotten op blauwe stof dus daar moest ik wat op vinden. Ik heb ze gefestoneerd op de machine op  drie verschillende kleuren roze stof. Nu allen nog bedenken hoe ik dat ga verwerken, de achterkant is al klaar met een ritsje erin. Als het af is plaats ik wel weer een foto.
En net heb ik mijn DJ uit de kast gepakt, het moet er nu maar eens van komen om hem af te maken, het is zo langzamerhand een 20 jaren plan geworden. En ik moet nog maar anderhalve rij punten, het komt ook een beetje door de grote van de top, prachtig maar ik denk dat als hij klaar is toch maar weggebracht moet worden om te laten quilten. Met de hand komt het nooit af en de top is te groot voor mijn machine, en ik heb er ook niet de tijd voor. Goede voornemens dus.
Zo hoop ik de komende tijd naast mijn handmatige projecten het een en ander af te maken.

Dinsdag zie ik de bijtjes weer en kunnen we weer lekker bijpraten en elkaars werk bewonderen, ik verheug me er erg op.
Fijne week en de groeten van Ria ;0))
 

8 opmerkingen:

 1. Goed van je Ria, om de strijd aan te gaan met de onaffe tops. Het lijkt me dat het veel leuker is om met iets nieuws te beginnen zonder het knagende gevoel dat er eigenlijk eerst andere dingen af moeten.
  En het resultaat mag er wezen!
  Ook de theepotjes zijn prachtig.
  Liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk Ria, weer een prachtige quilt klaar en wat een beauty! Trouwens, je DJ is ook erg mooi, tenminste, wat ik er van zie ;-)
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi Ria, wat een leuke quilt is dat geworden. Lekker afwisselend, al die verschillende rijen met blokken, diverse randjes ertussen, en de stof boven- en onderaan is erg leuk gevonden. Succes met de theepotjes en Dear Jane, je bent er bijna!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat deze mooie quilt klaar is, prachtige stofjes heb je er in verwerkt....
  Dat wordt nog even DJ doorzetten, maar het wordt een plaatje zo te zien.....
  Enig zo'n theepotkussen, dat gaat zeker blije ogen opleveren.....
  Nazomerse groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, ik weet niet waar ik beginnen moet... Wat een moois laat je weer zien!
  Ik wist niet dat je aan de DJ bezig was..., en je bent al zò ver. Maar de laatste loodjes hè... Toch echt afmaken hoor, ik vind het zo'n ongelofelijk prachtige quilt.
  Maar je hebt inmiddels een affo, en die is ook schitterend. Ik houd wel van die stofjes&kleurkeuze.
  Je cadeau gaat zeker in de smaak vallen, erg leuk al die theepotjes!
  Fijne zondag, groetjes v. Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je Affo is echt prachtig. Super leuk met al die verschillende stofjes en patroontjes. Héél mooi!!!Je DJ ziet er ook al zo leuk uit. De laatste loodjes.....Het is maar een spreekwoord maar er zit toch zoveel waarheid in. Succes met het afwerken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is die quilt mooi geworden!! Prachtige fijne kleuren en heel vrolijk! Echt een juweeltje Ria.
  Dat heb je goed verzonnen, van die theepotjes. Wat zal dat een enig kussen worden.
  Tja, en dan je DJ. Het is ook een heel project, maar wel ontzettend de moeite waard om het af te maken. En dat je hem wilt laten doorquilten, vind ik een heel goed idee. Lekker vooruitzicht, dan weer een Affo!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De mijne is ook gemaakt in civil war stofjes en ja de top was snel klaar maar het quilten laat op zich wachten,moet ik toch eens ter hand pakken,maar ja ik quilt niet zo graag.....

  BeantwoordenVerwijderen