zaterdag 31 oktober 2015

Bee van de Breukelse Bijtjes en pronken met andermans veren.

Dinsdag hadden we de hele dag bee, niet in de kerk maar bij Janny thuis. Annelies en Marry waren op Mennorode en Clara kwam gezellig koffie drinken en Nel belde af wegens ziekte. maar we hebben heerlijk bij gekletst.
Janny was heel actief geweest dus vandaar het pronken met andermans veren. Deze quilt was helemaal af en zo mooi van kleur dat kan ook niet anders met die mooie Kaffe Fasset stoffen. Het is een patroon van Marti Michell  en ook een wimmetje van Annelies en mij. Maar eerst wat van de stapel Ufos af.
En dan deze ook een patroon van Marti gemaakt in een workshop bij Marina. En ook deze top ligt bij mij op de ufo stapel.
En ook de achterkant is een plaatje, leuke restverwerking.
En we blijven nog even bij Janny, in 2011 kocht zij in Houston een kant en klaar white on white sprei. De blauwe lijnen gaan er in de was af. Samen met Lenie heeft zij de Ester Miller workshop bij de Quiltster gevolgd, een hele mooie manier van handquilten.
En eenmaal thuis heeft ze zich voor genomen om elke dag een poosje te oefenen, nou dat is haar wel toevertrouwd wat een kleine steekjes.
Deze foto's spreken voor zichzelf.
Maar er was nog een workshop en die was deze keer bij de Samlper in Haarlem. Tiles, inmiddels weet ook ik wat dat inhoud, ook een wimmetje.
Ze gebruikte hiervoor de rode zakdoeken van haar vader.
En ik mocht even de garen winder gebruiken om mijn strengen gebruiksklaar te maken, hele professionele bolletjes, maar eerst de stola voor mijn collega af. Ik ken mezelf.
Lenie had nog een leuk kerstpatroontje voor ons en was lekker in de weer met Hexagonnen.
Gelukkig was er deze week ook nog een beetje tijd om 2 punten te maken, deze rij zal wat sneller klaar zijn omdat ik hier al wat van klaar had. Degene die nu komt is wel pittig maar ik heb al een idee hoe ik die ga maken, ronde vormen.

En dan is voor deze week de koek weer op, vandaag was ik vrij en heb alles binnen en buiten gezeemd. Nog maar even gebruik maken van het mooie weer. Maar alle klusjes zijn weer af en kan ik morgen achter de naaimachine en nog wat laatste restjes in de tuin opruimen.

Iedereen weer een fijne week en groeten van Ria ;0))
 

8 opmerkingen:

 1. Wat een mooi werk weer allemaal, maar de white on whitecspant de kroon voor mij. Wat is een wimmetje Ria? Je weer dat ik niet zo op de hoogte ben van dat quiltvocabulaire ;-). Liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou Ria, je hebt er een gezellige blog van gemaakt, je laat wel leuke werkstukken zien. Als je toch eens wist hoeveel WIM-metjes ik heb, niet normaal, maar heb iets te weinig tijd, jij ook? Veel handwerkplezier morgen, ga ik ook doen!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een moois allemaal . Kan me voorstellen dat er dan weer WIMmetjes bij komen. Ben daar ook erg gevoelig voor maar eerst moet mijn Jane af.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Via Lida's blog kwam ik op jou blog terecht. Ziet er erg gezellig uit. Ik ga je aan mijn lijst toevoegen
  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan soms gewoon een beetje jaloers :) worden van al die mooie quiltwerken. Hoe krijgen ze het toch voor elkaar denk ik dan.. Maar gelukkig zie ik bij jou ook de puntjes van de DJ, en alhoewel ik nog làng niet aan de puntjes toe ben, groeit er toch een Jane...
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige werkstukken, wat is het toch altijd inspirerend om elkaars werk te bekijken...... Voel me wel altijd een slakje als ik al dat moois zie.....
  Groetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schitterend, dat quiltwerk. Om jaloers op te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen