zaterdag 24 oktober 2015

Wintertijd.

Vannacht krijgen we weer een uurtje terug, en dit jaar kan ik me er volledig in vinden. De tuin is weer winterklaar en volgt er alleen nog wat opruimen van de bladeren, die in mijn tuin nog steeds aan de boom zitten. De tijd van kaarsjes is weer gekomen en wat meer tijd voor handwerken, lekker knus.
Hopelijk krijgen we het ook weer druk met cadeautjes inpakken, maar dat is nog even afwachten.
 Deze week is er niet veel van gekomen maar het heugelijke feit dat ik de tweede rand van mijn Dear Jane af is is natuurlijk erg fijn. Ik blijf redelijk standvastig in mijn plannen, maar aanstaande dinsdag hebben we de hele dag bee bij Janny thuis. Er zijn namelijk twee dames op midweek, dus gaan we niet in ons zaaltje. Een jawel dan kan de machine niet mee, als het moet natuurlijk wel.... en kan ik heerlijk met de hand aan mijn rozet werken en ook de vingerhoedjes gaan mee. Het is al weer veel te lang geleden dat we met de hele groep samen waren en dat mis ik echt. Maar eind november zijn we weer compleet.
Natuurlijk worden mijn nieuwe wolletjes tot nette bollen opgewonden zodat ik, als de stola voor mijn collega af is, ik  meteen aan mijn trui kan beginnen. Maar na  natuurlijk een stuk uithalen heb daar de vaart in dus het gaat voorspoedig.

Iedereen een fijn weekend en een mooie week, groeten van Ria ;0))
 

11 opmerkingen:

 1. Veel plezier aankomende week Ria en dat je maar niet t e veel terug moet haken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig, je gaat heel gedisciplineerd te werk, mooi zeg, de rand van je DJ al zover. En wat wordt de stola prachtig!!!
  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De rand is mooi geworden Ria, zulke prachtige kleuren. Ook de stola wordt mooi. Geniet van je extra lange weekend. En maandag lekker een uurtje later je bed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed weekend ! Heerlijk dat je zover bent met je DJ.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zijn je punten mooi. En wat fijn dat je de tuin winterklaar hebt. Mooie stola ben je ook aan het maken. Erg mooie kleur. Lijkt me een erg leuke tijd rond Sinterklaas en Kerst met al de cadeautjes wel druk natuurlijk maar ook leuk en gezellig. Fijn weekeinde verder. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie sjaal en prachtige rand voor de Dear Jane. Ria ik hoop alleen dat het hoekblok rechts nog niet vast zit, die moet je namelijk een slag draaien: de lange zijde die nu op de foto naar rechtsboven wijst moet aan de witte driehoek vast zodat de hoek van 90 graden in de hoek komt....toch terugbreien dus....Fijne zondag verder, groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is de onderste rij dus de witte driehoek komt van de volgende rand ook weer aan het hoekblok. Het is precies als op de foto in het boek.

   Verwijderen
 7. Hoewel ik de eerste dagen altijd weer even moet wennen aan de wintertijd, vind ik het ook wel weer lekker als het 's avonds vroeg donker is. Lekker tijd om nog meer te quilten :-) Geniet van de bee dinsdag, en veel succes met je mooie projecten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed joh, weer een rand van je DJ er bij!
  Ik moet ook even wennen aan het nieuwe ritme van de wintertijd. Was vanmorgen veel te vroeg wakker!
  Die sjaal wordt prachtig. Fijne week en veel plezier morgen met de dames.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ben je goed bezig met je DJ, wordt echt een Pronkie.......
  Hoop dat er nu alleen nog maar steekjes bijkomen en de stola in één keer mag worden zoals jij haar wilt hebben......
  Geniet van je extra uurtje, herfstige groetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je bent lekker op dreef... en je puntjes van DJ vind ik zo mooi. Wouw wat een stofjes...
  Ik vind het wel jammer van de wintertijd; nog eerder donker 's avonds ...

  BeantwoordenVerwijderen