zaterdag 17 oktober 2015

En weer een stapje verder.

Weer even tijd voor een blogje, na drie weken van 39 uur ben ik blij dat mijn full time collega weer terug is van vakantie. We hebben wederom een langdurig zieke dus kunnen we moeilijk schuiven met vrije dagen.
 Maar vandaag kon ik mijn gespaarde uren verzilveren in een vrije dag. In mijn agenda stond dat ik nieuwe kerstverlichting moest kopen, dus vanmorgen maar gelijk de daad bij het woord gevoegd en naar het tuincentrum gereden. Nu kan ik weer verse lampjes in de boom doen over een paar weken. Heb gelijk ook maar wat herfstige aroma kaarsen gekocht voor de sfeer, want ook mijn trollen, pompoentjes en heksen zijn weer uit de doos gehaald,
Verder wat stemmige quilts opgehangen, dus de herfstsfeer is aanwezig nu alleen de klok nog terug. Door al het licht van deze zomer ben ik meer in de stemming als andere jaren in deze periode, nu nog wat extra vit D en dan gaat het wel lukken.
Twee weken geleden kon je op FB een leuke bol wol winnen  bij Atelier Wol En Zijde  in Maartensdijk.
Ik dacht laat ik eens een poging wagen en zondag had ik een berichtje dat ik de bol gewonnen had.
 
  Het is echt heel apart en ga er een col van breien op naalden 10.
En als je er dan toch bent kijk je natuurlijk rond, en wat een prachtige wolletjes verkoopt ze. Heel veel strengen handgeverfde fair trade wol uit Uruguay. Hele mooie kleuren en de twee hiernaast gingen mee naar huis om een trui van te breien.
Mijn stola is op tijd klaar, nog even spannen  en dan houdt het me heerlijk warm, maar voordat ik aan mijn trui kan beginnen moet ik nog een stola haken voor een collega, dus even geduld. op de volgende bee mag ik de haspel gebruiken om er mooie bollen van te maken.
 Maar natuurlijk ben ik de afspraak met mijzelf niet vergeten, Dear Jane moet ook tot een einde komen, Dus heb ik weer netjes twee punten gemaakt. Tussen deze twee laatste punten moeten er nog twee en dan is de onderste rij ook af.
Vandaag heb ik het hele huis gedaan en het blinkt weer, dan kan ik morgen lekker achter de naaimachine.
Tot slot nog een kleine update van de randjes, vorige week waren het twee brede randen en die zijn nog niet helemaal klaar. Voor deze week zijn ze ook weer breed dus het is nog maar de vraag of het allemaal op mijn lap kan, we zullen zien.

Geniet van alle mooie kleuren in de natuur en alle mooie vogels die onze tuinen de komende maanden weer zullen bevolken.
Groeten van Ria ;0)) 
 

6 opmerkingen:

 1. Wat ben je weer actief geweest Ria, maar na zoveel uren werken heb je natuurlijk thuis wel wat in te halen, of het nou werk of hobby is. Prachtige randen worden het, aan je borduurwerk. En de wol is geweldig, wat een mooie kleuren. Geniet morgen van je zondag, lekker schemeren met kaarsjes aan voor het herfstgevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk herfstig logje Ria. Vind je herfsthoekje enig! Wat een schitterende wol, ben benieuwd hoe je het vindt om daar mee te werken..... je gaat vast en zeker veel steekjesplezier beleven.....Echt een lieve warme stola, prachtig! Je puntjes en randjes zijn ook om van te houden...... Wat ben jij naast al je drukke werkzaamheden ijverig geweest, bewondering...
  Herfstige groetjes van huis tot huis, Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een prachtig handwerk laat je zien! super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat laat je weer mooie dingen zien ! Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou Ria, je bent behoorlijk druk geweest. En wat maak je veel uren op je werk! De punten zijn erg mooi geworden en je hebt een mooie proijs gewonnen.
  Liefs, Ineke😆

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk dat je overuurtjes wel in een vrije dag worden vertaald. Dat heb je wel verdiend hoor, je hebt lange dagen gemaakt!
  Gezellig, al die spulletjes met warme kleuren weer uit de kast. En wat een geweldige bol wol heb je gewonnen, héél apart. Je DJ punten zijn ook weer mooi, zo komt toch het eind in zicht. Goeie week verder.

  BeantwoordenVerwijderen