zaterdag 19 maart 2016

Bee van de Breukelse bijtjes en de miniquilttentoonstelling in Hilversum.

Het is al weer even geleden dat ik tot schrijven kwam, maar de oorzaak is hiervan bekend en valt nog steeds niet mee.
Maar dat wil niet zeggen dat er zich ook prettige gebeurtenissen voordoen.

Zoals de Bee van de Breukelse bijtjes, alweer twee weken geleden.. Onze Nel is weer helemaal bezig met het maken van beestjes en dit geval een schattig beertje, deze werkjes worden door haar kinderen meegenomen om uit te delen in landen waar de kindjes wel gezelschap kunnen gebruiken. Op de foto is een tweede beer in de maak.
 En Marry heeft de nieuwste mysterie van het Quiltersgilde onderhanden. mooi om resten batikstofjes op te maken.
En Lenie pitte lekker door aan haar jelly rol quilt, weg mooi vorm gegeven.
En Janny ging lekker verder met een nieuw blok voor haar Tiles quilt, van de workshop bij de Sampler in Haarlem.
Annelies stikte en stikte allemaal lapjes aan elkaar.

 Die de tussen blokken van de prachtig hand geborduurde  Rie Kramer afbeeldingen moeten komen. De borduursels Zomer, Herfst, Winter en Lente, heeft zij gekregen om er iets moois van te maken.
 En deze week verscheen deze foto op FB, de top is klaar. Hoe leuk is dit geworden, en ook deze quilt is voor het goede doel.
 Zelf heb ik het middenstuk van de Temecula quilt in elkaar gezet en ben nu bezig met de volgende blokken. Zon nieuwsgierig hoe dit gaat worden.
Het was een hele gezellige dag, en er werd gesproken over de miniquilt tentoonstelling van het gilde in Hilversum. Aangezien ik nog wat uren moet opmaken besloot ik om lekker mee te gaan. En na een heerlijke lunch bij Lenie thuis konden we te voet naar de tentoonstelling.
Het thema was architectuur en het gebouw op de foto was een ruimtelijke versie in stof uitgevoerd, heel erg knap gedaan.
 En ook de Markthal in Rotterdam mocht niet ontbreken.
ook de koffer quiltjes werden tentoongesteld en het waren er heel veel, uit vele landen. Het thema was muziek met een rood accent.
 Stuk voor stuk kleine juweeltjes.Verder mochten er ook algemene mini quilts hangen, waaronder ook deze poezen van onze Lenie.

Het was een feestje om deze mooie tentoonstelling te bezoeken. En ook de quilt winkeltjes werden goed bezocht.

Ons volgende uitstapje wordt de Regiodag van het Gooi.

Hier wil het deze week bij laten, voor iedereen een fijne week.
Groeten van Ria ;0))
 


5 opmerkingen:

 1. Wat een leuk blogbericht.
  Goed, dat je leuke dingen doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb heerlijk zitten genieten van al dat moois en wat een leuke beertjes! Hoop dat alles snel ten goede veranderd! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb heerlijk zitten genieten van al dat moois en wat een leuke beertjes! Hoop dat alles snel ten goede veranderd! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn om weer iets van je te lezen hier Ria, gelukkig kun je ondanks alle zorgen toch ook lekker genieten van onze mooie hobby. Wat wordt je Temecula quilt leuk zeg, heel mooi! Leuk ook om te zien dat jij op de tentoonstelling in Hilversum ook 2 van mijn favorieten gefotografeerd hebt: die ruimtelijke quilt op de piano was prachtig, net als de Markthal quilt. Dank voor je gezellige posting.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, dat was me het daggie wel, 2 feestjes achter elkaar!
  Jullir zijn stuk voor stuk met mooie dingen bezig. Heerlijk he, zo'n ochtend met quiltvriendinnen. Dan vergeet je even alles wat minder leuk is.
  Wat een mooie tentoonstelling was dat! En er dan te voet naar toe te kunnen. Luxe!!
  Lieve groet van Chris

  BeantwoordenVerwijderen