zaterdag 23 juli 2016

Bee van de Breukelse Bijtjes.

Alweer tijd voor een blogje, de weken vliegen voorbij en wat was het prachtig weer deze week.
Dinsdag hadden we weer onze gezellige bee met als toetje een traktatie op de Brink bij de ijssalon, Lenie had nog een verjaardag traktatie op stapel, de vorige keer goot het zo dat we niet eens naar buiten konden. Maar nu smaakte het extra lekker, bedankt Lenie.
 Deze keer hadden we een gaste die gezellig mee quilte, helaas kan zij zich vanwege werk niet voor altijd bij ons voegen. Maar ze maakt prachtige werkstukken. Zoals deze prachtige huizen van Japanse stoffen, echt mooi. 
Ook de rand maakt zij op bijzondere wijze, allemaal biesjes die als een raster werk op de rand met de hand vastgenaaid worden, een echt geduld werkje.
En ook de blokken van Clara zijn nu klaar om in vieren gesneden te worden, om  er een leuk patroon van te leggen.
Maar voordat er genaaid kon worden moesten eerst de schattige Singertjes geolied worden. Spannend en twee weten meer dan één. Even controleren of er geen olie op de stof komt en dan stikken maar.
Het zijn echte snoepjes en ik kan me voorstellen dat ze nu zo populair zijn, heel wat bijeenkomsten worden gehouden om gezamelijk op deze wondertjes te werken.
Annelies stikte weer heel wat vierkantjes aan elkaar met weer borduursels ertussen. Een bont geheel, er gaat vast weer iemand blij gemaakt worden .

En Janny's Japanse resten quiltje is nu helemaal af, het is prachtig geworden. Ze gaat nu weer verder met de sterretjes voor haar Phebe quilt.
Lenie was druk in de weer met allemaal katten lapjes, kijken wat dit weer voor een mooi project word.
En zelf heb ik weer een jaartje siggy's aan elkaar gestikt En nog een huisje gemaakt. Thuis ben ik bezig met een cadeau project voor 5 december, en ik vind het zo leuk worden, maar natuurlijk kan ik dit nog niet laten zien. Verder is er weer een sok gebreid en er zijn twee sjaals afgemaakt, maar die blijven nog maar even in de kast. Ook ben ik druk bezig de kast uit te mesten waarin ik ook weer van alles vind, en er zijn weer heel wat pakketjes gemaakt voor het marktje op 4 september in Zoetermeer.

Zo dat was het weer voor deze week, voor iedereen een week vol zonneschijn en vakantieplezier, Groeten van Ria ;0))
 

6 opmerkingen:

 1. Leuk om al die verschillende werkstukken hier te zien, allemaal even mooi!
  Fijne week, groeten, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie quiltmwordt de huisjesquilt en ja de rand is zeker bijzonder. Ook de andere quilts en quilts in wording zien er erg mooi uit. Zo'n Featherweight lijkt mij ook helemaal geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is die Japanse mooi geworden en prachtig die huisjes en dan die rand, echt gaaf~! Nu je bent lekker bezig zeg, wat een idee breien in deze hitte! Veel plezier met je steekjes en geniet van je tuin! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig weer allemaal, vooral de Japanse quilts. En die rand is echt geweldig mooi, wat een idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent lekker op dreef, Ria. En ik vind het zo leuk om te zien hoe elke quilster weer zijn eigen insteek heeft, vaak verrassend!
  Deze week wordt het lekker doe-weer..., geniet ervan ...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat was weer smullen voor jullie, letterlijk en figuurlijk.
  Die rand van biesjes, wat een ontzettend leuk idee! Veel werk, maar wat een effect. Iets om te onthouden.
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen