zaterdag 16 juli 2016

Siggy rol.

Een week vol afspraken, maar geen sollicitaties, ach er is genoeg te doen zoals je kasten uitmesten.
 Druk geweest met de lapjeskast. Wat dacht ik vroeger dat er veel stof voor een quilt nodig was, de FQ werden druk bij elkaar gesprokkeld.  Tijd had ik niet maar ik dacht steeds voor later als het niet meer kan, en maar dromen van projecten met al die mooie lapjes. Nu 30 jaar later heb ik ineens tijd maar ben ook wijzer, wat de lapjes betreft dan. Veel teveel ligt er in de kast, meer dan ik ooit zal kunnen verwerken.
Dus maar eens even ruimen, nou ja even. Er wordt veel genoten van al die lapjes en hebben allemaal herinneringen, van velen weet ik nog waar en met wie ik ze kocht. keurig ligt alles op kleur maar toch onoverzichtelijk.
Inmiddels heb ik geleerd dat je niet zulke grote stukken nodig hebt, ik ben gek van Scrapquilts.
Van een quiltvriendin kreeg ik de tip dat er 4 sept in Zoetermeer een soort hobbymarkt word gehouden, of ik ook een tafeltje wilde huren. Vele quilters gebruiken van die leuke stempels van vingerhoedje tot sterren en hexagons, en dan heb je niet veel stof nodig. Dus ik heb om te beginnen mijn roze lapjes gepakt en daar van elk lapje 15/25 cm afgesneden en setjes gemaakt, netjes gestreken en in een zakje. De zakjes zijn nog van mijn werk hier kwamen de o.a. de mascara rollers in binnen, ik heb er aardig wat bewaard dus kan nog vele setjes maken. Ik denk dat er wel wat van te verkopen is voor een leuk prijsje, verder heb ik ook nog veel kralen die ook nog in zakjes moeten. Je weet maar nooit, nooit geschoten altijd mis. En het houd je van de straat.
 Maar ook de naaimachine heeft lekker gesnord deze week, de siggy's van 2008 zitten aan elkaar,
Maar wat een verschillende centimeters bestaan er, hier en daar waren ze echt moeilijk aan elkaar te zetten. Maar dinsdag heb ik Bee van de Breukelse bijtjes en dan neem is 2009 mee. Ik vind het wel leuk dat ik er eindelijk iets mee doe.

Nu ga ik weer lekker verder met mijn Japanse huisjes, en hopen dat volgende week eindelijk een zonnetje zullen zien.
Groeten van Ria ;0))
 

8 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee om de lapjes te verkopen. Ik hoop dat je er veel kwijtraakt. De siggierol vind ik erg mooi en een topidee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om naar zo'n marktje te gaan en achter een tafel te staan om jou spulletjes aan de "man"te brengen. Eigenlijk zou ik dat ook moeten doen. Ik ben wel een type die graag scrap-quilts maak, dus wat dat betrefd zijn we hetzelfde.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hard gewerkt aan je siggy's Ria! En ik ben benieuwd naar de huisjes. Goed idee om zo je stofjes te gaan verkopen. Zou voor mij ook wel wat zijn. Maar ik denk dan weer: benzinekosten en tafelhuur moet je ervan aftrekken. Loont het dan de moeite? Liefs Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat een heerlijke herkenbare foto, die siggy-rol. Hij wordt geweldig!! Ja, af en toe best lastig hè om alles passend te maken. Maar het lukt toch altijd weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je een mooie pakketjes gemaakt. Daar gaat nog heel wat tijd inzitten maar wel heel aantrekkelijk voor de koper. Wordt vast een goeie markt voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zal dat een lekker gevoel geven om alles eens uit te zoeken en je eigen koers te varen. Leuk die pakketjes zo; ik denk dat het wel zal verkopen hoor...
  En wat leuk om je siggy's zo aan elkaar te zien, al die lapjes weer door je handen ... vol met herinneringen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoewel ik zelf moeilijk iets weg kan doen (ik ben een echte "hamster";-) ) is het wel heel verstandig om eens opruiming te houden. Leuk werk om zulke zakjes te maken, ik ben er van overtuigd die je die zo verkocht hebt. En wat ga je hard met je siggy's, mooi zeg, zo'n hele rij bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen