zaterdag 2 juli 2016

Een dag met een gouden randje.

Vandaag stond er een leuke dag op het programma, Janny en Nel (K) zijn van plan om een Japanse Quilt te maken. Natuurlijk zijn daar bijpassende stofjes belangrijk, de dames zochten een winkel uit die nu niet bepaald in de buurt is maar wel heel veel Japanse stoffen verkoopt. 
Quiltwinkel Marij.-In Beek (Limburg) werd uitgezocht, we kennen de winkel van beurzen en tentoonstellingen je wordt er altijd bijzonder goed geholpen.
En ik mocht mee als ik zin had, nu dat besluit was niet zo moeilijk en ik werd om half tien thuis opgehaald. 
Na een voorspoedige rit deels door regen maar naarmate we zuidelijker kwamen scheen het zonnetje heerlijk. We werden ontvangen met koffie met wat lekkers, want de winkel bestaat 25 jaar. Wat een mekka van Weefstofjes, we keken onze ogen uit. De dames konden bijna niet kiezen maar uiteindelijk met fijne hulp zijn ze goed geslaagd en het nieuwe project kan van start gaan. 
En ik heb heerlijk rondgeneusd, in de webshop had ik al gezien dat ze fijne scharen hadden  en dat was mijn doel. Heel erg blij met mijn nieuwe scharen, de oude waren echt aan vervanging toe. Maar ja in een hoekje hing een schattig mini quiltje met huisjes, en je raad het al van Japanse stofjes. En die heb ik echt nog niet. Maar niet getreurd niet ver van het quiltje stond een bakje met scraps stilletjes te wachten en bleef maar roepen. Dus toch voor de bijl gegaan en er mochten een paar zakjes mee naar huis. Ik heb een stop op grote lapjes maar die kleintjes mochten wel van mezelf. Het is echt een bezoekje waard zeker als je voor een project dit soort stofjes nodig hebt.
We hebben nog heerlijk geluncht en daarna voldaan naar huis, en wat hebben we onderweg een verschillende wolkenpartijen gezien.


En deze week is ook het hartenquiltje afgekomen en mag ik weer door met iets anders.

Eerst maar het kussentje in weeftechniek afgemaakt en prijkt nu op de bank.
En gistermiddag heb ik een oudere UFO opgepakt. Het Lazy Afternoon quiltje . Het resultaat van een serie workshops bij Marina met de mallen van Marti Michell.
Het middengedeelte is doorgestikt nu nog iets verzinnen voor de rand en dan afbiezen. Er liggen nog meer tops van deze workshops dus tijd dat deze een keertje afgemaakt worden. En ondertussen mijmeren over mijn nieuwe Japanse Quiltje.

Het was een productieve week en ik hoop dat ik zo door kan gaan. Iedereen een fijne week, met hopelijk nu eindelijk een zonnetje.
Groeten van Ria ;0))
 

7 opmerkingen:

 1. Oh Ria, dat zou een winkeltje voor mij zijn! ( in de toekomst dan, eerst maar eens mijn andere plannen uitvoeren). Je hebt weer hard gewerkt. Je kussen is leuk geworden, lekker frisse kleuren, en de hartjesquilt is ook mooi. Lazy afternoon heeft mooie kleuren. Goed bezig 😀. Liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je deze week leuke en erg mooie werkstukken afgemaakt.
  Geeft zo'n goed gevoel. Iets echt afmaken.(is absoluut een zwak punt van mij)
  Goede week toegewenst
  Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je een leuke affo, je harten-quilt!!! En je kussen is zo vrolijk geworden. Succes met je nieuwe project, je huisjes-quilt!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was erg gezellig Ria, bedankt voor je hulp!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hartenquilt is mooi geworden net als het kussen. Goed dat je de volgende ufo afmaakt. Ik ga daar ook een begin mee maken. Jullie hebben een mooie winkel bezocht. Je aankopen zijn geweldig mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben benieuwd naar wat je gaat maken met de kleine snoeplapjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk uitje hebben jullie gehad samen. Ik ben nog nooit bij Marij geweest, maar ken haar natuurlijk wel van beurzen. Ik heb heel wat stofjes van haar in mijn voorraad zitten! Geniet lekker van je aankopen, ik zag dat je in ieder geval al huisjes met Japanse stofjes gemaakt hebt.

  BeantwoordenVerwijderen