zaterdag 21 januari 2017

Workshop.

het was een produktief weekje, Op dinsdag de bee van de Breukelse bijtjes. Waar ik helaas geen foto's van heb, we waren allemaal druk met projecten die geregeld langs komen.

Ik ben bijna klaar met mijn omslagdoek, er zitten dan 2 bollen Lammy Yarn in, de tweede was echt nodig anders zou het stoppen bij de donkere paarse en dat was een beetje krapjes, Vanavond nog twee toeren en dan is hij af.

Deze blauwe met materiaal van de Wibra, was precies voor de kou klaar. dit is wel dikker garen dus minder toeren. Als ik klaar ben met haken ga ik weer een paar sokken breien.
Zoals ik al zei het was een drukke week, Janny is een quilt aan het maken voor een reisgenote van hun recente trip naar zuid Afrika.
En haar oog was gevallen op een quilt van Mara Brands. Zij heeft een leuke techniek ontwikkeld om panels te gebruiken. In dit geval Wilde Dieren, en aangezie Jannny al bezig is met het maken van haar eigen ontwerp, zouden twee van deze blokken erg leuk staan. Ze nodigde mij uit voor de workshop om voor haar een blok te maken. De quilt die je hier ziet is die van Mara.
 De techniek is erg leuk, je hebt een panel en maakt daar een passende rand omheen en laat de lijnen doorlopen in bijpassende stoffen. OP de workshop werken we met een pakket want anders heb je zeker een dagnodig om alles bij elkaar te zoeken.
Hiernaast een blok van Mara.

Janny koos een blok met een zebra en voor mij de giraffen.
De derde cursiste koos voor een panter.
Het was natuurlijk super luxe dat we bijna privéles hadden.
De cursus werd gegeven bij de De Quiltpuzzel  In Eindhoven.
 
En dan ben ik aan nog iets leuks begonnen CRAZY COLORS van Bernina. Elke maand een blok en het is gratis om mee te doen. Het is een manier om je Naaimachine goed te leren kennen en er zitten zoveel steekjes op veel machines. Zelf heb ik een Phaff, maar het kan op iedere naaimachine.

En de week is nog niet helemaal om want morgen ga ik met Clara naar Atelier de Quiltmuis in Oosthuizen. dus vroeg uit de veren voor een workshop en trunkshow van Betty Prins.
Dan heb ik de dosis quilten wel gehad deze week.

Iedereen weer een hele fijne creatieve week gewenst.
Groeten van Ria ;0))
 
 8 opmerkingen:

 1. Dat was weer een lekker drukke handwerkweek Ria. De omslagdoeken zijn mooi geworden. De safariblokken worden ook mooi. Een leuke techniek! Ik ben benieuwd wat je morgen gaat doen. In elk geval veel plezier, liefs Sonja.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk zo'n drukke week met van alles wat !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk om zo te genieten van je hobby, de week vliegt voorbij!!!
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel plezier morgen bij de gezellige Quiltmuis!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke workshop was dat.. Tjonge, geweldige en bijzondere quilt wordt dat hoor!
  Ik heb de link van bernina even bekeken; dat is ook leuk... Ik heb ook een Pfaff en eigenlijk haal ik er gewoon te weinig uit...
  Eens kijken of hier tijd voor kan maken, want dit vind ik echt grappig om te doen!
  Fijne zondag, groetjes v. Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie omslagdoeken en wat leuk m alle quilts in wordign te zien. Succes met het neiuwe project.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hop dat je een heel leuke dag hebt bij de workshop en wat een aparte dingen maakt die mevrouw, wens je er veel plezier mee en ook met al die steekjes! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik dacht al: dat wordt een heel gezoek om bijpassende stofjes te vinden. Maar dan is een pakketje de oplossing! Wat een enig idee!
  Je sjaals zijn trouwens prachtig, mooie kleuren en lekker warm!
  Fijn weekend Ria en liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen