zaterdag 4 maart 2017

Lang weekend Ermelo.

Na een half jaar verheugen was het eindelijk zover, het quiltweekend in Ermelo. We konden ook nog een dag bijboeken dus dat hebben we maar gedaan, en ook nog op vrijdag een mini workshop Russisch vouwwerk van Fanny, zie hiernaast het resultaat vanmiddag even afgemaakt.
Fanny is bekend van haar quilt Bloementuin, waar voor de tentoonstelling van het gilde een pakje ansicht kaarten was gemaakt en ook finaal was uitverkocht. Een vrolijke quilt met gevouwen bloemen. Bij diverse winkels geeft ze hier workshops in maar dan voor de hele quilt.
Wij hebben alleen de bloem gemaakt en omdat ik het zonde vind om het te laten liggen heb ik er een klein quiltje van gemaakt voor in het huisje.
De eerste avond hadden we een kleine groep en we gingen er allemaal tegenaan. Ik had blokken mee van een workshop van zeker 10 jaar geleden. het zijn stofjes met allemaal sneeuwmannetjes. Doel van de workshop was plaatjesstof gebruiken. Nu de top is klaar en dunne tussenvulling ertussen en ik heb een leuk tafelkleedje voor de kerst. Dit had ik niet bij me dus ik heb verder gewerkt aan mijn wedding ring en Lucy.
De eerste avond hadden we een show en tell waar vele werkstukken de revu passeerden. 
En hadden we ook nog een lezing antieke quilts van Caroline Dijkerman. Een boeiend verhaal met veel informatie. Deze quilt is uit 1954. maar er waren ook quilts uit 1800.
 En wat is het heerlijk om even niet te hoeven koken en af te wassen, het eten was heel erg goed.
En in de avond met een haak of breiwerk in de bar,  wat was het gezellig. zo gezellig dat iedereen voor volgend jaar al weer heeft ingetekend. Dus de hele groep is volgend jaar weer bij elkaar.
Eenmaal thuis lekker doorgegaan met de lopende zaken, mijn energie komt gelukkig weer aardig op peil. En natuurlijk het het licht komt terug het wordt voorjaar.
Ook het tweede blok van het crayzy project is klaar. Hier zat wat free motion in maar dat heb ik weer uitgehaald, eerst maar wat meer oefenen.
En het volgende uitje staat al weer voor de deur, dit jaar ga ik voor het eerst naar Texel, een quiltweekend van Ineke Vaillant. Ik verheug me er al op, heb al uitgekozen wat ik ga maken. De stoffen liggen al klaar allemaal uit mijn kast.

Hier kan ik wel weer even op vooruit, allemaal een fijne week en groeten van Ria ;0))
 


6 opmerkingen:

 1. Mooi Ria, dat miniquiltje van die bloem. Interessante techniek dat vouwen. En je tafelkleed ziet er gezellig uit. Ik zou zó aan willen schuiven bij dat lekkere bord eten.
  Heerlijk zo' n weekend weg. En weer een in het vooruitzicht!
  Liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schattig klein quiltje voor je huisje is het geworden! En wat heerlijk om een weekend alleen maar handwerken!
  Je tafelkleed is heel mooi geworden.
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een supertijd hebben jullie met elkaar gehad. Leuk, die workshop van dat Russisch vouwwerk (Russische pannenkoek!) Je hebt er een enig quiltje van gemaakt.
  Je crazyblok vind ik ook geweldig, zó vrolijk! Afgelopen vrijdag heb ik nog op de beurs bij de Lentetuin in Breezand naar een Bernina machine gekeken die ook van die mooie steken kan maken ....... 'kwijlen', maar zó duur!! Hele fijne week en liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De gevouwen bloemen quilt op tentoonstelling vond ik al zo mooi. Leuk dat je van het bloemetje een quiltje hebt gemaakt zo komt het niet in een lade te liggen maar kun je er van genieten.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke tijd heb jij gehad Ria, lekker om er zo even tussenuit te zijn. Je bloem is erg mooi geworden, en wat een vrolijk crazy blok is dit geworden. Lekker kleurig en fleurig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tjonge, dat is toch genieten van A tot Z...
  Leuke techniek om zo bloemen te vouwen voor een quiltje!

  BeantwoordenVerwijderen