zondag 16 oktober 2011

Nieuw onderkomen

Afgelopen dinsdag hadden we onze dinsdag bee in een nieuw onderkomen, de zaal die we gebruikten wordt verbouwd.
Het is iets kleiner maar wel knus en er is goed licht en dat is belangrijk, en het was weer beregezellig. Het duurde even voordat we op gang kwamen en bijna iedereen is deze dag ook hevig met het tornmes in de weer geweest, maar dat mocht de pret niet drukken.


Na een koje koffie MET (veel te veel ) want bijna iedereen had wel iets lekkers meegebracht begon de Show en Tell en Mar toonde haar X-blok quilt, ongelofelijk  hoe hard ze in de afgelopen maand gewerkt heeft.

Het zijn ook echt weer de kleuren van Mar, maar ook had ze een omslag voor een map gemaakt voor een 40 jarig huwelijk, een map waarin iedere gast iets kon achterlaten.

Janny heeft alle huisjes af en kijk wat een leuke quilt dit gaat worden, heel leuk met die kleine rode accenten.

Tegen het eind van de dag zaten er al heel wat rijtjes aan elkaar.

Clara ging ijverig verder met haar jelly-rolquilt en had afgelopen zaterdag in het quiltcafé bij Mrina's quiltcorner onder leiding van Inneke Vaillant een leuk etui voor haar quiltbenodigdheden gemaakt.

Annelies kan geweldig goed breien en ze had weer heel wat mooie dingen in haar tas, en deze mooie omslagdoek van Japanse wol heb ik van haar gekocht, en die gaat lekker mee op vakantie voor warme schouders in het vliegtuig.
Mar heeft in de loop der jaren zijden kussenhoesjes gespaard en is daar nu deze quilt van aan het maken, het is gebasseerd op een quilt uit het boek wild van quilt van Gea Goosens.


Ik zelf heb twee rijen van mijn restenquilt aan elkaar gezet, wat nog best een tijdrovend klusje is.
Lenie was druk bezig met de afwerking van een prachtig quiltje maar ik mocht nog geen foto maken want ook zij was net als ik het slachtoffer van het tornmes.En Nel zat heel rustig naar ons gekwek te luisteren en te quilten aan haar tweede Pie en Tart quiltje.


7 opmerkingen:

 1. Wat een leuke werkstukken komen er voorbij. Een bee is toch altijd leuk om elkaar te motiveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schitterende sjaal heb je gekocht, daar zullen hel wat vrouwen zich aan vergapen! Prachtig gemaakt, mijn complimenten voor Annelies. Verder weer prachtige quilt en ja sommigen gaan alleen vooruit (zeggen ze!) maar ik moet net als jij morgen een paar uurtjes achteruit werken!! Maar de aanhouder wint! Ik wens je een heel fijne week, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n show en tell is toch wel een goeie stimulans. Dan is er elke keer weer iets om te laten zien. Prachtige sjaal, die kleuren!!
  Wanneer ga je ook al weer Ria? Het komt nu wel heel erg dichtbij hè!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om even mee te mogen genieten van al het moois wat bij jullie op de bee wordt gemaakt. Altijd erg leuk zo'n bee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat en schitterend werkstukken allemaal, en wat leuk zo een Bee
  En O ja nu weet ik het weer, we hebben elkaar wel ontmoet , grinnik! zie mijn arme hersennetjes hebben me in de steek gelaten, maar in mijn achterhoofd voelde ik dat ik je wel ontmoet had.
  Nu ik kijk er naar uit, om je weer eens te ontmoeten!
  Groetjes Joke en heerlijk vooruitzicht van je reis.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie quilts laat je hier weer zien. Ik vind vooral die huisjesquilt erg mooi worden. Ondanks dat de ruimte kleiner is, is het wel lekker licht binnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldig leuke resultaten!!!
  Gezellig!!!!

  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen